Motorola Razr 3 nabídne nekompromisní hardwarovou výbavu. Známe první specifikace

aktualizováno
Motorola Razr 3 nabídne nekompromisní hardwarovou výbavu. Známe první specifikace
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Dočkat bychom se měli většího vnitřního displeje
  • Výrobce by měl přepracovat design telefonu
  • Nejprve se mobil ukáže na čínském trhu

Aktualizováno 12. 1. 2022

Jeden z nejstylovějších smartphonů s ohebným displejem společnosti Motorola se údajně brzy dočká představení nové generace s označením Razr 3. S blížícím se představením (údajně ve druhé polovině letošního roku) se tak odkrývají i první specifikace.

Na rozdíl od první generace Razru s ohebným panelem má být novinka nekompromisně vybaveným smartphonem. O výkon se tak postará Snapdragon 8 Gen1, který je momentálně nejvýkonnějším čipsetem ze stáje Qualcommu. Společnost mu má dělat 6/8/12 GB RAM a 128/256/512GB úložiště. Zároveň se redaktoři xda-developers.com zmiňují o přítomnosti Full HD+ AMOLED displeje se 120Hz obnovovací frekvencí a průstřelem pro selfie kamerku, vnější (blíže nespecifikované) obrazovce či podpoře NFC, ale také UWB. Hned od začátku prodeje bude telefon disponovat Androidem 12 a hovoří se o dostupnosti v Číně, Evropě a také Severní Americe.

Původní informace z 28. 12. 2021

Mezi průkopníky telefonů s ohebným displejem bude navždy zapsána také Motorola, která již v roce 2019 vzkřísila legendární Razr a při nadále stylovém vzhledu mu vnukla vnitřní ohebný displej. I díky tomu mohla zachovat do té doby takřka zapomenutou véčkovou konstrukci. Od té doby jsme se dočkali hned několika zajímavých a dobře vybavených véček. Například Samsungu Galaxy Z Flip3 nebo nedávno Huawei P50 Pocket. Sama Motorola v loňském roce vydala 2. generaci Razru, která byla výrazně vylepšena. Například si na rozdíl od 1. generace poradila s nano SIM kartou a nabízela zásadně širší možnosti ovládání skrze vnější displej.

Ačkoliv jsme se v letošním roce další generace Razru nedočkali, Motorola s ní počítá, což na sociální síti weibo.com potvrdil Chen Jin, generální ředitel Lenovo Mobile Business Group. 3. generace má dle očekávání nabídnout výkonnější procesor, inovovaný vzhled a dle Rosse Younga také větší displej. Pravděpodobně půjde o velikost vnitřního ohebného panelu.

Podrobnější informace jsme se prozatím nedozvěděli, avšak není to žádné překvapení. K představení Motoroly Razr 3 dojde až za několik měsíců, v současné době se spekuluje až o 2. polovině roku 2022, kdy už budeme zřejmě znát i další véčkový Samsung.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze