Majitelé Pixelů se mohou přemístit do světa Star Wars díky AR Stickers

1
Majitelé Pixelů se mohou přemístit do světa Star Wars díky AR Stickers
  • Google obohatil funkci rozšířené reality AR Stickers o nové postavy ze světa Star Wars
  • Vyzkoušet je mohou všichni majitelé Pixelů s Androidem 8.1 a stáhnutými aplikacemi ARCore a Nálepky pro RR

Uživatelé Pixelů a fanoušci Star Wars se dočkali od Googlu předčasného vánočního dárku. S vydáním Pixelů 2 přišla tzv. funkce AR Stickers, díky které si mohou majitelé telefonů Pixel pozvat do svého obýváku třeba Demogorgona z populárního seriálu Stranger Things. Stačí namířit fotoaparát do prostoru a přidat si postavičku na obrazovku. Jedná se tedy v podstatě o tradiční rozšířenou realitu, která je však obohacena o fakt, že vámi vybrané postavičky v prostoru jen nestojí, ale zároveň i reagují na okolí a další postavy.

Do AR Stickers nyní přibyly postavičky a rekvizity ze Star Wars v rámci oslav příchodu Epizody VIII do kin. Můžete se tak podívat na své oblíbené postavy v životní velikosti, jež reagují nejen na sebe navzájem, ale také na své okolí. To můžete vidět ostatně i v našem videu, ve kterém nás Stormtrooper pobízí, abychom nestáli tak blízko a popošli dál, přičemž nás po celou dobu podezřívavě pozoruje.

Pro používání „nálepek“ potřebujete mít na své Pixelu nainstalovaný nejnovější Android 8.1 Oreo a zároveň si stáhnout aplikaci Nálepky pro RR a ARCore. Zároveň je AR funkce spjata s nativní fotoaplikací od Googlu, ve které ji najdete jako jeden z dalších režimů hned vedle Slow motion videa, Panoramat a dalších.

Stáhnout ARCore

Google Play (zdarma)

Stáhnout Nálepky pro RR

Google Play (zdarma)

Zdroj: slashgear.com, tomsguide.com