Majitele Pixelů 7 straší bizarní konstrukční vada, kterou Google vyjmul ze záruky

Majitele Pixelů 7 straší bizarní konstrukční vada, kterou Google vyjmul ze záruky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Uživatelé Pixelů 7 reportují prasknutá skla objektivu fotoaparátu
  • Závada pravděpodobně souvisí s přechodem z teplejšího do chladnějšího prostředí, ovšem v rámci nijak extrémních teplot
  • Google podle všeho o vadě ví, rozhodl se ji však vyjmout ze seznamu vad, na které se záruka vztahuje

Řada Pixel 7 byla představena relativně nedávno, přestože není dokonalá, snadno mnoho uživatelů přesvědčí k nákupu díky špičkové fotovýbavě a výkonnému hardwaru. Právě s designem (respektive kvalitou zpracování) se však pojí také jedna konstrukční chyba, která dokáže zážitek z používání telefonu skutečně zkazit.


S nástupem zimy si řada uživatelů všimla nepěkného jevu v podobě samovolného prasknutí skla objektivu, které přitom nebylo jakkoliv fyzicky poškozeno. Samovolné prasknutí se rovněž děje bez závislosti na tom, jestli telefon je/není nošen v pouzdře a podle zkušeností některých majitelů se zdá se, že má souvislost se změnou teploty, konkrétně přechodem z teplejšího prostředí do studeného. Nejedná se přitom o nijak extrémní teploty, ani teploty mimo rámec provozní teploty zařízení. Uživatel s přezdívkou @timboevbo (viz níže) uvádí svou zkušenost, kdy sklo objektivu prasklo po přechodu z +16 do -2 stupňů Celsia, což rozhodně není žádný (teplotní) extrém.


Konstrukční chyby bohužel (zvlášť u Googlu) nejsou ve světě elektroniky není ničím neobvyklým a měla by se na ně vztahovat záruka. Podle uživatele, který byl v přímém kontaktu s podporou Googlu, se však konkrétně na tuto vadu záruka nevztahuje. Inženýři Googlu si jsou tohoto problému údajně vědomi, avšak paradoxně právě proto jej vyřadili ze seznamu vad, na které se vztahuje záruční servis.


Majitelé, jejichž fotky s prasknutým objektivem zaplňují internet, jsou pochopitelně právem rozhněvaní, nákup Pixelů 7 je tak s nástupem chladnějších teplot vhodné minimálně velmi dobře zvážit.

Google Pixel 7 128 GB

Rozměry155,6 × 73,2 × 8,7 mm, 197 g
DisplejOLED, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 700 mAh, doba nabíjení: 1:37 hodin

Google Pixel 7 Pro 512 GB

Rozměry162,9 × 76,6 × 8,9 mm, 212 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 2. 1. 2023 15:06
Takže vše je postaveno na tom, že tohle někdo tvrdí. Nic víc. Borec si to rozbil sám a chce to hodit na Google? Vždyť v tom postu má borec to sklíčko omlácený i mimo prasklinu.
Žádnej výrobce nevyreklamuje rozbité sklo. Protože to se to prostě neděje. A že je si toho Google vědom? Jen "údajně", takže zas nic nepodloženyho. Že o tom ví ale nehodlají to řešit je snad jasný. To by pak praskaly displaye jak na běžícím pásu.


Hlavně novinařina jak noha. Jeden to kopíruje od druhého ale počet lidí, kteří zaplavují internet... těch je kolik? Dva?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tak zvláštní že až teď, přitom test na odolnost už byl a nic nezaznamenal Jerry.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze