Mac Pro dovolí upgradovat procesor, do ČR přijde v únoru

11

Druhá generace nejvýkonnějšího Macu se začala prodávat 20. prosince 2013. Již pár hodin po uvedení do prodeje byl Mac Pro vyprodán a na zákazníky v ČR se vůbec nedostalo. Na zahraničních serverech se nyní začínají objevovat první recenze. Ohlas získává především vyměnitelný procesor, který snadno umožní inovaci a prodlouží životnost Macu Pro.

První dojmy z Macu Pro jsou kladné a recenzenti si stěžují na méně podstatné údaje, jako je hmotnost a podobně. Mac Pro je nejvýkonnějším Macem a uživatelé zřejmě ani nemohou být nespokojeni. V základní verzi za 74 990 Kč získají čtyřjádrový Mac Pro

  • 3,7GHz čtyřjádrový procesor Intel Xeon E5
  • 12 GB 1866MHz paměti DDR3 ECC
  • Dva grafické procesory AMD FirePro D300 (každý se 2 GB paměti GDDR5 VRAM)
  • 256GB flashové úložiště na sběrnici PCIe

Po rozebrání bylo zjištěno, že procesor může být snadno nahrazen. To je rozhodně dobrá zpráva do budoucna a dává Macu Pro vyhlídky dlouhé životnosti. U Apple je to překvapení, protože jeho zařízení jsou většinou špatně upgradovatelná (především ta nová).

Zákazníci v ČR si na Mac Pro počkají minimálně do února. Pokud by vám výše zmíněná verze nestačila, jsou zde i výkonnější varianty. Za tu nejvýkonnější ovšem zaplatíte 245 589,99 Kč.

Zdroje: store.apple.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
lopatka
Super! Můžu si vyměnit procesor i u tak předraženého zařízení, které bych měl s win za poloviční cenu a ještě bych měl možnost výběru komponentů podle sebe.
Radim
Mašinka je to pěkná a cena je dobrá. Schválně si zkuste najít cenu Xeon procesoru a základní desky pro něj. Ale asi bych si toho Maca nechal na stole otevřeného bez toho lesklého krytu.
Profíííík Romííík:)
Podle mně cena není zase tak "vysoká".... Já osobně mám konfiguraci s 12ti jádrovým XEONEM, 32GB RAM a 512 GB flash a D700 grafiku, takže tak 7 let vystaráno. A když opravdu uvážíte komponenty jako CPU XEON E5 - cca 65 000 Kč, GPU FirePro W9000 ( D700 je upravená verze ) 90 000 Kč/kus - Apple používá hned 2 - už je za CPU a GPU se dostáváme nad cenu i druhé konfigurace Macu Pro (6 jader, 16 GB RAM, atd.). A to nepočítám SSD, RAM, motherboard...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze