Luxus na zápěstí – TOP 5 věcí, které nás zaujaly na Huawei Watch 3 Pro

3
Luxus na zápěstí – TOP 5 věcí, které nás zaujaly na Huawei Watch 3 Pro
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Jedná se o první chytré hodinky s operačním systémem HarmonyOS
  • Velkou novinkou je přítomnost otočné korunky s haptickou odezvou nebo podpora Wi-Fi
  • Hodinky využívají luxusní materiály – titan, keramiku a safír

Huawei s dlouho očekávaným operačním systémem HarmonyOS 2.0 odhalil rovněž novou řadu chytrých hodinek Huawei Watch 3. Námi testovaná verze Huawei Watch 3 Pro, na kterou vám již brzy přineseme kompletní recenzi, nás během několikadenního používání zaujala hned z několika důvodů. Kterých pět věcí na nás zapůsobilo nejvíc?

Design

Huawei Watch 3 Pro se rozhodně netváří jako tuctové chytré hodinky, které jsou obvykle spíše sportovního výzoru a v některých případech připomínají více náramek než hodinky. U Huawei Watch 3 Pro je na první pohled zřejmé, že cílí zejména na manažery, kteří vyžadují nejen chytré funkce, ale také prémiový design.

Nepřekvapí tak, že pouzdro je převážně vyrobeno z luxusního a odolného titanu a spodní strana je pro změnu keramická, což ocení ti, kteří jsou alergičtí na plast či kov. Sklíčko obrazovky je pak safírové pro vyšší odolnost vůči opotřebení.

Otočná korunka

Naprostá většina chytrých hodinek na trhu je vybavena pouze bočními tlačítky, některé nabídnou otočnou lunetu a jiné zase otočnou korunku. Posledně jmenovaný ovládací prvek mají nově také chytré hodinky Huawei a jeho zpracování je precizní. Korunku zdobí decentní nápis Huawei Watch a díky vroubkování neklouže v prstech. Její otáčení navíc doprovází velmi příjemná haptická odezva, která působí patřičně prémiově, podobně jako celé hodinky.

Huawei Watch 3 Pro

Displej

To, co dělá chytré hodinky chytrými je kromě hardwaru ukrytého v pouzdře jednoznačně displej – v případě Huawei Watch 3 Pro o velikosti 1,43". Jedná se o krásný AMOLED s maximálním jasem 1 000 nitů, díky čemuž se můžete spolehnout na špičkovou čitelnost za každých světelných podmínek. Zcela dostačující je rovněž rozlišení 466 × 466 pixelů pro jemný obraz.

Huawei Watch 3 Pro

Wi-Fi a eSIM

Huawei Watch 3 Pro podporují Wi-Fi, což znamená, že můžete být neustále připojeni k internetu u vás doma, i když jste zrovna nechali telefon ležet na zahradě. Výhodou je rovněž podpora eSIM, jejichž používání však musí nejprve „zpřístupnit“ mobilní operátoři. Podle našich informací Huawei v současnosti vyjednává s mobilními operátory na českém trhu a podpory fungování eSIM v Huawei Watch 3 se brzy dočkáme.

HarmonyOS

Watch 3 Pro jsou prvními hodinkami a zároveň i prvním zařízením s novým operačním systémem HarmonyOS, které se nám dostalo do ruky. Ačkoliv je prostředí podobné předchozímu operačnímu systému v hodinkách výrobce, najdeme zde velké množství změn a také veškeré reakce jsou mnohem svižnější.

Nejen díky možnosti nainstalovat si aplikace z AppGallery (přímo skrze hodinky) působí Watch 3 Pro samostatnějším dojmem. Naše kompletní dojmy z používání včetně informací o výdrži i přesnosti měření sportovních a zdravotních aktivit prozradíme v recenzi, kterou již brzy najdete na mobilenet.cz.

Technické parametry Huawei Watch 3 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce48 × 49,6 × 14 mm, 63 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
Chipset
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2021,