Definitivně rozhodnuto: název Nokia Lumia nahradí Microsoft Lumia

39

Po dlouhých diskuzích a dohadech je vše definitivní a my se budeme muset rozloučit se značkou Nokia na telefonech této finské značky. Microsoft totiž oficiálně potvrdil, že řada telefonů Nokia Lumia se přejmenuje na Microsoft Lumia.

Microsoft Lumia
Nokia vydá své HERE mapy pro telefony a hodinky Samsung

Dlouho očekávaný krok je konečně zde a Microsoft se rozhodl „pohřbít“ značku Nokia Lumia nadobro a toto obchodní označení nahradí názvem Microsoft Lumia. Letos totiž Microsoft mobilní divizi Nokie koupil a s tím získal také označení Nokia Lumia, se kterým jsme se až doposud setkávali. Microsoft nicméně již brzy po koupení finské legendy upřesnil, že nehodlá značku Nokia používat dlouho a chce ji nahradit svým vlastním názvem, kterým je tak nyní Microsoft Lumia. Uvidíme, co na to zákazníci a jak moc se tento krok projeví na prodejích zařízení s označením Lumia. Nokia jako taková se v současnosti zabývá hlavně mapovacím softwarem.

Zdroje: gsmarena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
JK
No, sem zvědav na budoucnost, jelikož pojem/název "Microsoft" není z marketingového hlediska žádný tahák. Ve výrobě HW nemají jméno a v SW je sice hodně používaný, ale zároveň vnímaný vlažně. Sem zvědav jestli lidi začnou chodit kupovat "Microsoft" smartphony. Uživatelé SW od MS je prostě používají, ale nemilují, jako např. uživatelé Applu. Tak se necháme překvapit co na tu změnu trh/uživatelé.
Xwert Is
Xwert Is
Teraz som si spomeul na môj prvý mobil Nokiu 3310 a musím povedať že bude tej značky škoda. Čo som mal možnosť používať Nokie tak som bol spokojný (Moja posledná Nokia bola 5500 XM).
Petr Kellner
Petr Kellner
Naposledy upraveno: 21. 10. 2014 20:20
Co na to říct ? Snad jen zbohem Nokie , děkuji za krásná léta na trhu a doufám že se brzy vrátíš :) a Vítej Microsofte a doufám že se podaří rozšířit Windows (phone). :)
GO WP GO :P
jaromir sladek
jaromir sladek
wp bude do roka zaříznuto. Win 10 bude systém pro vše - mobil, tablet, pc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze