Low-endové novinky Moto C a Moto C Plus od Lenova se odhalují

1
Low-endové novinky Moto C a Moto C Plus od Lenova se odhalují
  • Základní model Moto C nabídne 5palcový displej s nízkým rozlišením
  • Výše postavený model Moto C Plus už bude mít kvalitnější displej a silnou baterii
  • Počítá se s dostupností černé, bílé, červené a zlaté barevné varianty

Segment low-endových smartphonů zřejmě brzy oživí hned dvě novinky od čínského Lenova. To se zřejmě již výhradně spoléhá na řadu Moto, kterou využívá po Motorole. Nyní unikají informace o chystaném modelu Moto C, který bude představovat nezbytný základ. Důkazem budiž 5palcový displej s velmi nízkým rozlišením 854 × 480 pixelů. Vyrábět se mají dvě verze lišící se výbavou. Ta nižší si poradí jen s 2G a 3G sítěmi, nabídne čtyřjádrový procesor (32bitový) od MediaTeku s taktem 1,3 GHz a 8GB paměť. Lépe vybavená varianta bude zvládat i sítě LTE, nasadí 64bitový procesor od MediaTeku se čtyřmi jádry o taktu 1,1 GHz a 16GB interní paměť. Shodná bude v obou případech 1GB operační paměť, 5megapixelový hlavní a 2megapixelový čelní fotoaparát a konečně i baterie s kapacitou 2 350 mAh.

Zajímavěji vypadá vyšší model Moto C Plus, jehož 5palcový displej by měl dostat důstojnější HD rozlišení. Opět uvidíme 64bitový proesor MediaTek se čtyřmi jádry a taktem 1,3 GHz. V závislosti na regionu prodeje se objeví verze s 1GB či 2GB operační pamětí. Samozřejmostí bude podpora LTE nebo 16GB interní paměť. Hlavní fotoaparát posílí na 8 megapixelů, čelní kamerka si nadále vystačí se 2 megapixely. Lákavě vypadá výdrž, kterou zajistí baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Jak Moto C, tak Moto C Plus by měly být nabízeny hned ve čtyřech barevných variantách. Klasickou černou a bílou doplní zlatá a červená verze. V tuto chvíli není známé ani přibližné datum představení. S ohledem na velký únik však lze předpokládat, že k premiéře dojde brzy.

Zdroje: venturebeat.com