Loni se prodal rekordní počet smartphonů, Samsung stále v čele

16

Podle agentury IDC se loni prodalo 1,43 miliardy smartphonů, což je rekordní údaj a více než 10% nárůst oproti předešlému roku. Lídrem v této oblasti je stále Samsung následovaný Applem. A kdo se umístil na dalších místech?

Jenom ve třetím čtvrtletí expedoval Samsung 85,6 miliónů chytrých telefonů, což mu zajistilo podíl na trhu 21,4 %. To je výrazné zlepšení oproti srovnatelnému období předloňského roku, kdy korejský výrobce dodal 75 miliónů telefonů.

Samsungy Galaxy A3 a A5
Samsung je stále leaderem globálního trhu.

Apple si stále drží druhé místo, ale jeho čísla už tak pozitivně nevypadají. Za poslední čtvrtletí prodal 74,8 miliónů iPhonů, ale to je meziroční nárůst jen 0,4 %. Naopak třetí v žebříčku – Huawei – porostlo při stejném srovnání o 37 % a dodalo 32,4 miliónů smartphonů v Q4 2015.

Ještě strmějí nárůst předvedlo Lenovo s meziročním nárůstem 43,6 %. 20,2 miliónů prodaných smartphonů v posledním čtvrtletí mu zajistilo čtvrté místo s podílem 5,1 %. Další je pak Xiaomi s podílem 4,6 %.

Zdroje: idc.com

Diskuze ke článku
Johny
Graf pro srovnani čísel prodanych mobilu by byl zajimavy oproti grafu procent růstu
Jiří Holba
Jiří Holba
Tak tohle je pohádka od agentury IDC. A teď realita. Co se píše na jiném serveru: Samsung na svém oficiálním blogu zveřejnil finanční výsledky za poslední čtvrtletí loňského roku, které se neslo ve znamená snížených prodejů mobilních zařízení a spotřební elektroniky. Na propadu zisků celé společnosti se podepsala zejména mobilní a IT divize, která ztrácela podíl na trhu na úkor čínských výrobců. Větší část prodejů mobilní divize se navíc týkala modelů střední a nižší třídy. Mobilní divize za Q4 2015 vykázala mezičtvrtletní pokles prodejů o 6 procent a mezičtvrtletní pokles operačního zisku o 7 procent. V meziročním srovnání došlo k 7,3% poklesu prodejů a k 30% propadů zisků.
leon id
Samšunt j e v totálnych szraczkách, nezadrzatelne sa ženie do prepadliska dejin ..........
satai
A mame uz i cisla pro Microsoft: 4.5M. Mezirocni pad ve vanocnim ctvrtleti na mene nez polovinu. To ale bylo jeste pred par mesici od fanboyu reci, jak se to ted uz bude obracet k lepsimu, co?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze