LG se daří, prodalo 14,5 miliónů smartphonů za 2. čtvrtletí

2

Období finančních výsledků pokračuje a svým hospodařením se dnes pochlubilo také LG. V Jižní Koreji mají i nadále důvod k radosti, neboť se daří nejen finančně, ale také v prodeji mobilních telefonů.

Jihokorejské LG má za sebou druhé čtvrtletí roku 2014 a to znamená tiskovou zprávu s finančními a prodejními výsledky. Ze všech dát nás samozřejmě zajímají ta, která se týkají divize LG Mobile Communications, do které spadají mobilní telefony. Za uplynulé tři měsíce LG vydělalo 3,51 miliard dolarů (přes 70 miliard korun), což je 16% nárůst ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce.

LG G3 a LG G3 s

Výrobce za to vděčí dobře se prodávajícím smartphonům, jejichž prodeje stoupají. Za poslední tři měsíce LG prodalo 14,5 miliónů chytrých telefonů. Meziročně se jedná o 20% nárůst a zmínit můžeme také, že v prvním čtvrtletí LG prodalo „jen“ 12,3 miliónů chytrých telefonů. Celá třetina z tohoto počtu jsou navíc telefony s podporou LTE. Za úspěchem pak stojí především LG G3 a modely řady L III.

Výrobce proto hodlá i nadále pokračovat v nastolené strategii a v druhé polovině roku uvést další modely do rodiny G3, jako je například již představené LG G3 s.

Zdroje: lgnewsroom.com

Diskuze ke článku
Petr
Parada, vice nez vsech wp modelu
Crozz
Jsem rád, že jsem jim pomohl k dobrému výsledku, mám tablet i mobil od LG, holt kdo umí dobrý parametry a cenu plus aktualizace...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze