LG prodalo za uplynulé tři měsíce přes 15 miliónů smartphonů

Jihokorejské LG mělo včera velký den. Představilo novou vlajkovou loď a zveřejnilo také své finanční a prodejní výsledky. Ty jsou poměrně stabilní, ačkoliv by si společnost jistě představovala rostoucí čísla.

LG Logo

Společnost oznámila, že tržby za první kvartál letošního roku činí 12,72 miliard dolarů, což je zanedbatelný nárůst o 0,04 % ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce. Provozní zisk se dostal na 277,45 miliónů dolarů, což je bohužel meziroční propad o 36,2 %. Čistý zisk společnosti pak činí 35,9 miliónů dolarů, což je opět pokles z více než 85 miliónů dolarů v minulém roce za stejné období.

TIP! LG G4: první dojmy a video z Londýna

Dostalo se také na čísla mobilní divize LG, která vykázala čtvrtletní tržby ve výši 3,27 miliard dolarů. Jde o 5% pokles v meziroční srovnání. Asi nejvíce nás však zajímají čísla týkající se smarpthonů. LG se povedlo prodat 15,4 miliónů chytrých telefonů, což je takřka stejně jako v předchozím kvartále, kdy LG prodalo o 200 tisíc telefonů více. Na druhou stranu jde už o druhý pokles v rámci čtvrtletí za sebou.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze