LG prodalo za 1Q 2014 12,3 miliónů telefonů a potvrzuje model G3

9

Se svými finančními výsledky se dnes pochlubilo také LG, která se stále nese na optimistické vlně. Smartphony se prodávají, tržby mírně rostou a navíc vyhlídky na budoucí měsíce jsou dle výrobce příznivé.

Dnes vyšla zpráva od LG, které tak odhalilo své finanční a prodejní výsledky za první tři měsíce roku 2014. Z uveřejněného dokumentu nás samozřejmě zajímají výsledky divize LG Mobile Communications, do které spadají právě chytré telefony s operačním systémem Android. Ten je výhradním systémem, který LG ve svých chytrých telefonech v poslední době používá. Za první tři měsíce nového roku LG vydělalo 3,19 miliard dolarů, což je přibližně 63,8 miliard korun a jedná se o 6% meziroční nárůst.

Za stabilními příjmy stojí i dobře se prodávající telefony. Za uplynulé tři měsíce LG prodalo 12,3 miliónu chytrých telefonů, což je o 19 % více než za stejné období v roce 2013. Mezičtvrletně se však prodeje snížily, což se však očekávalo. První čtvrtletí bývá slabší. LG dále vyzdvihuje, že z výše uvedeného počtu telefonů bylo celkem 5 miliónů kusů s podporou LTE.

Vyhlídky na druhé čtvrtletí mají být dle LG slibné, neboť vše podpoří nové modely. Zcela oficiálně LG potvrdilo novou vlajkovou loď G3, která se tak již brzy představí. Máme se dočkat také dalších modelů ze série L III.

Zdroje: lgnewsroom.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Trosku mimo temy,ale oplati sa kupit LG L90 alebo skor sa poohliadnut po niecom inom ?
jarda
Jo. Ty serie L70,90 jsou ok. Ok odladene.
michael.z
Nedivím se, že LG stoupají zisky, jejich telefony jsou dost povedený, těším se na G3 :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze