LG představilo bezdrátovou nabíječku pro Nexus 4 a Optimus G Pro

1

S bezdrátovým nabíjením to nemyslí vážně pouze Nokia, která touto technologií vybavuje vyšší modely Lumií, nebo Samsung, ale i jihokorejské LG. Na probíhajícím MWC představilo nejmenší bezdrátovou nabíječku na světě. Má podobu kotoučku, který má pouze 6,9 centimetru v průměru.

Bezdrátová nabíječka LG WCP-300 je navržena s ohledem na mobilitu a uživatelský komfort. Prostě jen strčíte tento malý kotouček do kapsy nebo tašky a můžete jít. Přestože má v průměru jen 6,9 centimetrů, jeho nabíjecí plocha je 1,7x větší než u předchozí generace bezdrátových nabíječek u LG. Další výhodou nového modelu je kromě rozměrů a velkosti nabíjecí plochy i její kompatibilita s běžnými pětipinovými microUSB nabíječkami. Nemusíte tak sebou nosit speciální nabíječku, ale použijete tu, kterou máte po ruce.

Nabíječka LG WCP-300 je certifikována podle standardu bezdrátového nabíjení Qi, za kterým stojí Wireless Power Consortium, a který je využíván ve více než stovce zařízení od nejrůznějších výrobců. Je tak kompatibilní se všemi zařízeními podporujícími tento standard nejen od LG. Přímo od LG s ní nabijete kromě nového Nexusu 4 a Optimus G Pro například Optimus Vu 2 nebo Spectrum 2.

Tip: Nový LG Nexus 4 bude mít bezdrátové nabíjení

Za cenu kolem 59 dolarů (zhruba 1100 Kč) bude bezdrátová nabíječka LG WCP-300 dostupná v Jižní Koreji již tento týden a to hned ve dvou barevných provedeních: černé a bílé. Další země včetně těch evropských však budou záhy následovat.

Zdroje: lgnewsroom.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Msvoza
Dobry den,na bezdratove nabijeni nexusu 4 se da pouzit i bezdratova nabijecka na samsung s4 krasne tam padne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze