Natočili jsme špičkové LG Optimus G Pro s 5,5“ displejem (MWC)

17

Na stánku LG na MWC, který se koná tento týden ve španělské Barceloně, jsme vyzkoušeli také špičkový LG Optimu G Pro. Bez drátů, volně a podrobně. Natočili jsme pro vás podrobný komentovaný videopohled, pořídili spoustu živých fotografií a samozřejmě připravili i psané první dojmy.

Špičkový Optimus G Pro představilo LG těsně před barcelonským kongresem a MWC tak bylo prvním místem, kde jsme si toto zařízení mohli osahat a vyzkoušet. Využili jsme možnosti všechny novinky od LG nafotit a natočit volně, bez připnutých drátů a ochran, a mohli jsme si je tak vyzkoušet opravdu podrobně.

TIP: přečtěte si preview LG Optimus G Pro

LG Optimus G Pro navazuje na současný model Optimus G, který se už příští měsíc chystá na český trh. Těžko ho ale nazvat nástupcem, je to totiž o dost větší a jedná se o další průnik tohoto korejského výrobce na pole tabletofonů. Kvůli 5,5palcovém displeji je Optimus G Pro opravdu už hodně velké zařízení, které nepatří do malých rukou. Současný Optimus G s 4,7 palcovým displejem vedle něj vypadá jako drobeček.

Vyzdvihnout musím úžasnou jemnost displeje, při dané úhlopříčce stále nemáte šanci vidět jednotlivé pixely. Díky technologii IPS se můžete těšit také na věrné barvy a špičkové pozorovací úhly. Zaujme také u boků mírně zakřivené sklíčko displeje. Displej se tedy LG opravdu povedl a bude chloubou zařízení.

Celý telefon je plastový, žádné kovové prvky na něm nenaleznete, což je ale kvůli snížení hmotnosti, která se už nyní přehoupla přes 170 gramů, spíše žádoucí. Konstrukce je dobrá, k té nemůžeme mít žádných výhrad. Velmi zajímavě působí lesklá zadní strana, na které je efekt podobný LG Nexus 4, a sice šachovnicový vzor házející různé odlesky. Ostatně telefony sjíždí ze stejných linek a je vidět, a protože se záda Nexusu líbí, používá podobný efekt LG i u svých dalších telefonů.

Na horní straně se nachází infraport

Malé překvapení nás čeká na horní hraně, kde se vedle 3,5mm Jacku usídlil infraport, který bude možno i u evropské verze používat pro ovládání domácí elektroniky. Slibně vypadá také akumulátor – s kapacitou 3140 mAh překonává také Galaxy Note II od Samsungu. Uvidíme ale, co s výdrží udělá FullHD displej. Na druhou stranu čipset Qualcomm Snapdragon 600 by měl být i přes ultimátní výkon hodně úsporný při běžném provozu. Pod zadním krytem se kromě akumulátoru nachází také slot pro microSD kartu a microSIM kartu.

LG Optimus G Pro – první pohled z MWC

Na český trh se LG Optimus G Pro dostane až na podzim 2013, orientační cenu pro český trh zjišťujeme, ale měla by se pohybovat kolem 14ti tisíc korun.

Technické parametry LG Optimus G Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce150,2 × 76,1 × 9,4 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 140 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2013, 14 000 Kč
Diskuze ke článku
Jarda
Prosím Vás,bude te mít nějaké informace ohledně LG F-Series? Přesněji LG Optimus F5 nebo F7? Děkuji.
pavelgajdo
Hmm, tak 18000 za telefon, který má mnohem lepšího konkurenta v podobě Note 2 může dát jen blázen. Nehledě na to, že se do ČR dostane tak za půl roku a to už tady možná bude Note 3 :D
pavel
18000 za telefon se znackou LG a s Androidem uvnitr? Hm ... aha. A proc?
Romualdo
Dostane se k nám, až na podzim?
To už tu bude Galaxy Note 3

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze