Nový LG Nexus 4 bude mít bezdrátové nabíjení

V pořadí čtvrtý Google telefon je na spadnutí. Stále však nevíme, jaký výrobce jej pro Gogole vyrobí tentokrát a zda půjde jen o jednoho výrobce. V posledních je všemu nejblíže LG. Unikají totiž fotky, které mají další Nexus údajně zobrazovat.

Další nové informace a manuál - aktualizováno 27. 10.

LG Nexus 4 je zřejmě nejhůře utajený telefon. Nebo je postupný únik informací naopak záměrem? Ať je to tak či onak, máme zde další fotografii nového Nexusu 4 a také obrázek z manuálu k telefonu, který se objevil na stránkách LG. Odhaluje totiž nový prvek výbavy, o kterém jsme dosud nevěděli. LG Nexus 4 totiž bude mít bezdrátové indukční nabíjení a přidá se tak například k Nokiím Lumia 920 a Lumia 820, které tento způsob nabíjení rovněž podporují.

Manuál odhalil indukční nabíjení LG Nexus 4

Aktualizováno 25.10.2012 - unikají tiskové fotografie a benchmark

Představení se blíží a na internet unikají kompletní tiskové fotografie chystané novinky. Potvrzuje se tak celkový vzhled LG Nexus 4, který bude disponovat nejnovějším procesorem Snapdragon S4 Pro. Novinka se objevila také v benchmarku s názvem GLBenchmark, ve kterém obsadila čtvrté místo, a to za telefony Pantech Vega IM-A850, Asus PadFone 2 a Xiaomi MI-2, které rovněž používají nejnovější Snapdragon S4 Pro a ultimátní grafiku Adreno 320.

Aktualizováno 20.10.2012 - odhalení dalších specifikací

Nový Nexus bude zřejmě opravdu od LG. Objevily se další informace, které nám upřesňují výbavu. Znovu je potvrzen čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro Krait s taktem 1,5 GHz. Nově se dozvídáme o 2 GB paměti RAM. Takřka jistý je 8 megapixleový fotoaparát a také přední kamerka s rozlišením 1,3 megapixelu. Unikly informace týkající se baterie, ta by měla mít kapacitu 2100 mAh, což zní slibně. Dokázala se navíc vměstnat do 9,1 miliemtru tenkého těla. Hmotnost LG Nexus 4 bude 139 gramů. Poslední informace se týká úložného prostoru. Na výběr budou zřejmě varianty 8 GB a 16 GB. Zda-li se dočkáme i větších variant a bude-li přítomen slot pro paměťové karty, prozatím nevíme. Vše se dozvíme nejspíše 29. října, kdy Google pořádá tiskovou konferenci a kde se odhalení nového Nexusu očekává.

Aktualizováno 11.10.2012 - nové fotografie ve vysoké kvalitě

V podstatě každý den se nyní dozvídáme něco nového o tajném LG Nexus, tedy dalším telefonu Googlu. Dnes se sice nedozvídáme nic o výbavě, nicméně můžeme se podívat na další pětici fotografií, které jsou ale konečně ve skvělé kvalitě. Představení se tedy již bezpochyby blíží. Spekuluje se totiž už o 29. říjnu.


Připravovaný LG Nexus na kvalitních fotografiích

Aktualizace 10.10.2012 – nové fotografie a specifikace

Během dnešního dne došlo k úniku dalších fotografií, opět ve velmi slušné kvalitě. Možný nový Nexus od LG tedy dostává čím dál reálnější podobu. Kromě fotografií na světlo světa prosáklo i několik informací ohledně výbavy. Kompletní výpis naleznete níže, ale pozastavíme se u dvou věcí. V prvé řadě fotoaparát, který zřejmě nebude mít 13 Mpx jako Optimus G, ale jen 8 megapixelů. Druhou věcí je úložný prostor. Integrovaná paměť má činit pouze 8 GB a o slotu na paměťové karty zatím nepadlo ani slovo.

Další fotografie, které údajně zachycují LG Nexus

Pravděpodobné specifikace

  • Procesor: čtyřjádrový, ARMv7, taktovaný na 1,5 GHz
  • Grafický akcelerátor: Adreno 320
  • Paměť: 8 GB interní
  • OS: Android 4.1.2 Jelly Bean (kernel 3.4.0)
  • Rozlišení displeje: 1184 x 786 pixelů
  • Fotoaparát: 8 Mpx, autofocus, LED dioda

Původní informace z 9.10.2012

Nejprve unikla série fotografií, kde bylo jasně patrná, že jde o LG a spolehlivě byl vidět i samotný design telefon. Ten má zaoblené tvary a z čelní strany víceméně připomíná současný Samsung Galaxy Nexus. O výbavě se stále vedou spekulace a prakticky nic není jasné. Pokud však další Nexus telefon vyrobí pro Google LG, bude výbava zřejmě vycházet ze špičkového modelu Optimus G. Displej by tak například měl mít úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 1280 x 768 pixelů.

Čtěte: Google možná k výročí Androidu představí více než jeden Nexus

První série uniklých fotografií LG Nexuse

Z fotografií lze vyčíst, že použitý operační systém Android bude ve verzi 4.1.2. Mělo by tak jít jen o lehce vylepšenou verzi současného Jelly Beanu. Stejně jako v případě Galaxy Nexuse, i u čtvrté generace budou chybět senzorová tlačítka a ovládání bude svěřeno výhradně displeji. Na další sérii fotografií, která se na internet dostala o něco později, již vidíme možný LG Nexus v celé kráse, bez různých přelepek.

Nejnovější fotografie možného LG Nexuse

Více informací se prozatím neví. Nicméně je téměř jisté, že úniky budou pokračovat a my za pár dní budeme o v pořadí čtvrtém Nexusu vědět více.

Zdroje: forum.xda-developers.com, tech.onliner.by, slashgear.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
jk
Ta zadní strana vypadá hodně pěkně, ale nevím jestli fakt, že telefon vyrobilo LG neodradí většinu od koupi i když se jedná o čistý android bez nádstaveb
Pepa
Bez vyměnitelné baterie? :( To bych fakt nechtěl. Jak pohodlné nemuset čekat 3 hodiny než se telefon nabije a jen vyměnit baterku za nabitou. Typicky když přijdete z práce, chcete někam večer jít a telefon má 40% baterky.
radek
je velka skoda,ze google nedela svoje referencni telefony s mensim displayem...a taky trochu "jine"...
udelat google nexus s 4palcovym displejem a s hlinikovym krytem,nebo cim by se nejak odlisil,nejspis bych se k androidu vratil...
skoda...
dede
Neviem čo sa tu stále rieši. Zamestnanec Google sa vysmial týmto špekuláciam o novom LG Nexuse a novom androide 4.2

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze