LG odhalilo trojici nových modelů řady „W“ s velkou baterií a sympatickou cenou

aktualizováno
LG odhalilo trojici nových modelů řady „W“ s velkou baterií a sympatickou cenou
  • Představené novinky míří do nižší střední třídy
  • Všechny tři modely nabídnou baterii s nadstandardní kapacitou 4 000 mAh
  • Nechybí ani velký 6,2palcový displej s výřezem

Aktualizováno 27. 6. 2019

Jihokorejský výrobce LG nakonec představil kromě očekávaného LG W10 také modely W30 a W30 Pro. Všechny tři telefony mají baterii o kapacitě 4 000 mAh, běží na nejnovějším Androidu 9 Pie a nízká cenovka napovídá, že se jedná o zařízení, která cílí spíše na nenáročné uživatele.

Kromě dlouhé výdrže se můžeme u LG W10 těšit rovněž na 6,19palcový FullVision IPS LCD displej s rozlišením 1 512 × 720 pixelů, v jehož výřezu se skrývá 8megapixelová selfie kamerka. Základní 32GB úložiště lze naštěstí dodatečně rozšířit o paměťové karty typu microSD. Na zadní straně pak najdeme 13megapixelový hlavní snímač v doprovodu s 5megapixelovou sekundární kamerkou.

O něco vybavenější LG W30 se pochlubí mírně větším 6,26palcovým FullVision displejem s 16megapixelovou kamerkou integrovanou do výřezu. Rozlišení pak zůstává takřka identické, tedy 1 520 × 720 pixelů, stejně jako úložiště o velikosti 32 GB, které lze v případě potřeby rozšířit o paměťové karty. Čipsetu dělá společnost 3 GB operační paměti stejně jako u LG W10. Na rozdíl od méně vybaveného sourozence však nabízí LG W30 hned trojitý zadní fotoaparát. Je zde snímač Sony IMX486 s rozlišením 12 megapixelů+ ultraširokoúhlý 13megapixelový senzor s rozsahem 100 stupňů a dvoumegapixelový senzor pro zajištění „bokeh“ efektu.

Nejvybavenější LG W30 Pro se pochlubí výkonnějším čipsetem Snapdragon 632 od Qualcommu spolu se 4 GB operační paměti. Displej pak nabídne identické rozměry i rozlišení s verzí bez přídomku „Pro“. Na zadní straně se nachází 13megapixelový hlavní senzor, 8megapixelový ultraširokoúhlý senzor s identickým rozsahem 100 stupňů a 5megapixelvý snímač hloubky.

LG W series

Základní model LG W10 bude nabízen v přepočtu přibližně za 3 tisíce korun, vybavenější W30 pak za necelé 3,5 tisíce. Datum začátku prodeje je v Indii stanoveno na třetího července. Nejvybavenější LG W30 Pro dorazí na trh až o něco později než zbylé dva kousky za zatím neoznámenou cenu. Zda se tyto modely objeví i na našem trhu však prozatím není jasné.

Aktualizováno 21. 6. 2019

Skrze stránky androidenterprisepartners.withgoogle.com unikly další specifikace chystaného LG W10. Kromě označení víme například o 6,2palcovém displeji, 3GB operační paměti, Androidu 9.0 Pie nebo 32GB úložišti. Dále nemá chybět čip NFC. I přesto výbava odpovídá maximálně nižší střední třídě. Spatřit můžeme také obrázek, avšak ten je ilustrační a neodpovídá podobě LG W10.

LG W10
LG W10 – specifikace

Původní informace z 12. 6. 2019

LG dle spekulací chystá nový smartphone doposud neoznámené řady W. Novinka byla odhalena především ze zadní strany. Těšit se můžeme na strukturovaná záda a líbivou modrou variantu. Na zadní straně nejvíce zaujme trojitý fotoaparát. Chybět nebude čtečka otisků prstů.

LG W

Z fotografie to není zcela patrné, ale zdá se, že nové LG W bude mít bohužel micro USB konektor. Ale třeba nás výrobce ještě překvapí. Pod kapotu se má nastěhovat procesor Snapdragon 439 nebo Helio P60. Samotné představení by mělo proběhnout v nejbližší době.

LG W