Nebezpečná mise. Baterie u LG G8 ThinQ je pevně přilepena

17
Nebezpečná mise. Baterie u LG G8 ThinQ je pevně přilepena
  • Vyměnit baterii u LG G8 ThinQ je v domácích podmínkách nejen nemožné, ale i nebezpečné
  • Výrobce ji nepochopitelně přilepil silným lepidlem

Do parády si JerryRigEverything vzal nejnovější vlajkovou loď od LG, model G8 ThinQ. Zatímco rozebrání novinky nepůsobí nijak složitě a vyměnit dílčí komponenty by neměl být problém, tu nejběžnější věc si doma rozhodně nevyměníte. Na mysli máme samozřejmě baterii. Tu si běžným způsobem známým z prvního desetiletí 21. století již takřka na žádném novém telefonu nevyměníte. S trochou šikovnosti si však u většiny telefonů poradit lze, byť samozřejmě přijdete o záruku. U LG G8 ThinQ však nepochodíte. Výrobce totiž celou baterii podlepil silným lepidlem a ta se své pozice v útrobách telefonu nehodlá vzdát. Ostatně podívejte se sami, zápolení s baterií začíná zhruba v čase 1:50.

Úvodem pasáže s baterií byl čas na odlehčení, a to pohledem na varování, že není vhodné nechávat baterii na hraní vašim čtyřnohým mazlíčkům. Dále se však přešlo na vážnější tón. Baterie je totiž k všeobecnému překvapení celá podlepená neskutečně silným lepidlem. Při snaze ji v domácích podmínkách dostat ven hrozí, že baterii ohnete a poničíte, což může následně vést k jiskření a v krajním případě i explozi celé baterie. Jedná se tedy o velmi nebezpečný úkon. S vyjmutím baterie dokonce nepomohl ani roztok s alkoholem. Nakonec bylo nutné baterii skutečně silou vytrhnout. Důvod, proč se LG uchýlilo k takto nešťastnému řešení, zůstává neznámý.

Technické parametry LG G8 ThinQ

Kompletní specifikace
Konstrukce151,9 × 71,8 × 8,4 mm, 167 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,1" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
DostupnostQ2 2019, ?
Diskuze ke článku
Lucas45
Špatný titulek...!
Stejně tak se můžete divit, že je přilepený i konektor USB k desce telefonu, že? Nebo šukající odhalení: displej kryje sklo, které je průhledné!!!!

Tohle je úplně běžné řešení, nekdo ji přivrtá, někdo přilepí. Ale oprandu není nikdy baterie volně ležící. A víte co ještě? Šok! Baterie v elektro-autech je pevně přišroubovaná k podlaze!!! :-D
Martin
Tvl nešťastné? Proč? však je dobře že do toho nikdo nesmí rypát jak se mu zachce, pak si to dojebe a pak se to snaží reklamovat, je dobře že to zalepil pevně a tím se zvýšila bezpečnost.
hbx74
No nevím, ale nedávno jsem měnil baterii na Lumii 925. Tentýž případ, páčil jsem jak o život. Na druhé straně to ale chápu, aspoň se nestane, že by baterie v mobilu lítala. Jak již bylo řečeno, tohle už není zásah pro laiky.
haha
není se čemu divit LG live shit :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze