LG Prada 3.0 představeno: móda, styl a Android ruku v ruce

2

Jihokorejský výrobce mobilních telefonů LG Electronics konečně představil dalšího pokračovatele své legendární série stylových telefonů ve spolupráci s módním domem Prada. Jmenuje se LG Prada 3.0 a kromě originálního designu oslní třeba i jasným NOVA displejem, tenkou konstrukcí a kamerou s nahráváním videa ve Full HD rozlišení.

Tip: přečtěte si také článek - LG Prada ve speciální edici s 24 karátovým zlatem

LG se téměř po dvou letech opět vrací ke spolupráci se světově známou italskou módní značkou Prada. V minulosti z jejich spolupráce vznikly dva telefony, a to modely s označením KF850 a KF900. Tenkrát patřily mezi to nejlepší a designově nejhezčí na trhu, a to i přes absenci otevřeného operačního systému. Kromě těchto telefonů také LG vyrobilo také luxusní příslušenství Prada link podobné hodinkám, podobné Sony Ericsson LiveView. Dnes tedy společnosti LG a Prada představují třetího pokračovatele této skoro zaniklé řady stylových telefonů LG Prada 3.0, na který se v dnešním preview podíváme zblízka.

LG Prada 3.0 - oficiální fotografie

LG Prada 3.0 je pojato v jednoduchém, ale přesto velmi elegantním designu s nádechem luxusu. Kromě boků na telefonu nenajdete žádná zaoblení, jedná se prostě o jednoduchý ostře řezaný obdélník, jehož přední stranu po celém obvodu obepíná elegantní stříbrný rámeček. Dominantou přední strany je pochopitelně na ní umístěný dotykový displej. Ten má k dispozici paletu 16 milionů barev a úhlopříčku 4,3 palce s rozlišením WVGA (480×800 pixelů). Mnohem zajímavější je ale jeho zobrazovací technologie. Jde o LCD displej s technologií NOVA, kterou již obsahuje například v tomto parametru velmi vychvalovaný smarthone LG Optimus Black .

Přítomnost čtveřice senzorových kláves těm znalejším z vás už jistě napověděla, že nová Prada není vybavena nejnovější verzi Androidu 4.0 ICS, ale dnes nejpoužívanější variantou Android 2.3 Gingerbread s uživatelskou nadstavbou od LG. Systém běží na nejmodernější čipové sadě TI OMAP 4430, jejímiž hlavními součástmi jsou dvoujádrový procesor architektury Cortex-A9 s taktem 1GHz, 1GB operační paměť RAM a grafika PowerVR SGX540. Telefon dále nabízí například 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou, který umí natáčet videa v maximálním rozlišení Full HD 1080p, rychlé datové přenosy HSPA+ (až 21Mbps v downloadu), Wi-Fi 802.11, která podporuje všechny čtyři standardy a/b/g/n a nebo GPS navigaci, Bluetooth 3.0 a FM rádio s RDS. Vnitřní paměť má hodnotu 8 GB a paměťovými kartami standardu Micro SDHC ji můžete rozšířit až o dalších 32 GB. Je tedy vidět, že tentokrát se módní telefon dočkal vskutku výborné výbavy bez kompromisů.

Video

LG zatím světovým médiím pouze oznámilo, že novou Pradu hodlá oficiálně uvést na trh v průběhu ledna příštího roku 2012 na trzích v Jižní Koreji a Evropě v černém barevném provedení. Cenu zatím výrobce nezveřejnil, my ale odhadujeme hodnotu přesahující 10 000 korun. Jak se vám LG Prada 3.0 líbí?

Technické parametry LG Prada 3.0

Kompletní specifikace
Konstrukce127,5 × 69 × 8,5 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 624 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 540 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2012, 7 500 Kč

Zdroje: phonearena.com, unwiredview.com, lgnewsroom.co

Diskuze ke článku
Ip Man
Tak a teď mi řekněte jaký je zásadní rozdíl mezi Optimus 2X a tímto o rok mladším telefonem ? Snad jen v tom názvu Prada a v displeji s přídomkem magického slůvka NOVA který LG vyvinulo speciálně pro model LG Optimus Black. Ještě možná co mě docela překvapilo je přítomnost NFC čipu o kterém se v článku nezmiňujete ale ve videu je vidět přenos dat přes technologii NFC !
Martin

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze