LG Prada 3.0 dostává update na Android 4.0 ICS: co je nového?

2

Téměř nejaktuálnější verze operačního systému Android Ice Cream Sandwich byla uvolněna pro chytrý telefon LG Prada 3.0, který spadá do tradiční řady stylových telefonů od LG. Majitelé designového telefonu se tak dočkají několika zajímavých vylepšení. Přinášíme vám i návod na instalaci.

LG Prada 3.0 - fotografie z březnové recenze

Tip! Recenze LG Prada 3.0: sebevědomý elegán

Doposudcky třetí běžela Prada na starší verzi Androidu 2.3, známou také pod jménem Gingerbread. Největším přínosem velké aktualizace softwaru, kterou nyní jihokorejský výrobce uvolňuje i pro majitele telefonu žijící v České republice a na Slovensku, je právě povýšení na novou verzi operačního systému Android 4.0 s přídomkem Ice Cream Sandwich. Níže naleznete seznam všech oficiálních změn, které update uživatelům přinese.

Novinky

  • Přívětivější a přehlednější uživatelské rozhraní
  • Nový vzhled multitaskingu
  • Vylepšený fotoaparát s lepším kompresním poměrem
  • Větší míra propojení se sociálními sítěmi Facebook a Twitter
  • Zrychlený internetový prohlížeč s novými funkcemi
  • Počítadlo dat

Telefon je možné zaktualizovat prostřednictvím počítače a aplikace LG PC Suite. Uživatel postupuje dle jednoduchého průvodce a provede celou aktualizace za cca 15 minut. Přesný postup instalace najdete opět v přehledném seznamu níže.

Postup instalace

  • Otevře si webovou stránku http://www.lg.com/cz/support/mc-support/mobile-phone-support.jsp, a vybere svůj typ mobilního telefonu.
  • Pokračuje kliknutím na tlačítko »WINDOWS USB ovladač«. Stáhne se spustitelný soubor. Nainstalujte jej do systému, tím získá PC ovladač pro smartphone.
  • Dále stisknete tlačítko »Aktualizace softwaru«. Stáhne se další spustitelný soubor.
  • Připojíte telefon k PC prostřednictvím USB kabelu, v režimu LG software, spustí soubor a po ověření klikne na »Spustit aktualizaci«. Tím dojde k aktualizaci softwaru.

Jelikož se nám v redakci aktuálně žádná LG Prada 3.0 nevyskytuje, nemůžeme vám zprostředkovat videopohled s vlastním komentářem. Zapátrali jsme tedy na YouTube, a našli zajímavé video italské pobočky LG, ve kterém je nová ROM s Androidem 4.0 srovnávána s původním firmwarem postaveným na Androidu 2.3. I když nejspíš většina z vás italsky neumí, věříme, že vám video alespoň z části hlavní novinky přiblíží.

Pokud jste již update na novou verzi systému podle výše uvedeného návodu provedli, napište nám, jak jste s ním spokojeni, a popř. v čem vidíte největší nedostatky. Na vaše názory se těšíme v diskuzi pod článkem.

Přečtěte si také - Android Ice Cream Sandwich pro LG Optimus 2X: víme, co přinese

Zdroje: TZ LG Electronics CZ

Diskuze ke článku
McVitas
Už to nefunguje! Na Windows 10 to teď zkouším a update software tvrdí, že LG Prada s androidem 2.3 je aktuální a nic nového ke stažení není :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze