LG Optimus Q2: konečně výkonné dvoujádro s QWERTY

5

Čekáte také na pořádně vybavený smartphone se silným hardwarem a QWERTY klávesnicí? Pak určitě zbystřete, protože Vám představujeme LG Optimus Q2. Výsuvný Android, který pohání čipset nVidia Tegra 2, nabízí plnohodnotnou QWERTY klávesnici ve štíhlém těle a skvělou výbavu.

Hned na začátku vás však musíme trochu zklamat. LG Optimus Q2 je totiž modifikací modelu Optimus Q, což je špičkově vybavený smartphone prodávaný pouze v Jižní Korei. Pokud vedení LG nerozhodne jinak pak stejný osud čeká i model Optimus Q2. Doufejme, že to tak ovšem nebude.

Podle specifikací a fotografií můžeme téměř s jistotou říci, že model LG Optimus Q2 = LG Optimus Note, o kterém jsme vás informovali nedávno (čtěte: LG Optimus Note: nový výkonný Android s QWERTY). Zatím stále nejsou známé všechny specifikace, pojďme si tak zatím říci to co známe.

Sličné modelky pózují s LG Optimus Q2

Přední stranu zařízení si pro sebe uzmul především prostorný 4" dotykový displej, který je vyroben technologií IPS a nabídne rozlišení WVGA, tedy 800×480px. Nabízí se také možnost, že se bude jednat o displej vybavený technologií NOVA. Nad displejem se nachází klasická sada senzorů a dále VGA kamerka pro videohovory. Pod displejem nalezneme pouze standardní čtveřici senzorových kláves známých téměř ze všech zařízení s OS Android.

LG Optimus Q2 je smartphone na platformě Android, konkrétně verze 2.3 Gingerbread. Plynulý chod systému obstarává čipset nvidia Tegra 2 s dvou-jádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz. Zatím neznámá je hodnota jak paměti RAM tak vnitřní flash paměti, která by však podle specifikací uniklých ohledně Optimusu Note měla činit celých 8 GB. Paměť dále půjde rozšířit pomocí paměťových karet až do kapacity 32 GB. Na zádech se nachází čočka fotoaparátu, který disponuje rozlišením 5Mpx a sekunduje mu přisvětlovací LED.

Displej by měl být vybaven technologií NOVA

Skvělou výbavu završuje pravděpodobně největší tahák tohoto modelu a tím je výsuvná QWERTY klávesnice. Celkem 43 tlačítek vám umožní psát rychle a pohodlně i delší texty. Na fotografiích zatím můžeme vidět pouze korejské znaky, což pouze přidává tomu, že Optimus Q2 bude pouze v Jižní Korei. Ovšem zpět ke specifikacím a zmiňme ještě bezdrátové technologie. LG Optimus Q2 nabídne podporu Wi-Fi 802.11 b/g/n a také technologii Wi-Fi Direct, pro bezdrátový přenos dat pomocí Wi-Fi bez nutnosti být připojen k Wi-Fi síti. Nesmíme opomenout Bluetooth 3.0, podporu 3G sítí a vestavěný čip A-GPS.

A na závěr ještě ty "drátové" technologie. Na těle zařízení nalezneme 3,5mm jack konektor pro sluchátka, microUSB pro připojení k počítači a také microHDMI konektor, díky kterému budete moci zařízení připojit například k TV. LG Optimus Q2 bude během několika týdnů k dispozici u jihokorejského operátora LG U+, což je třetí největší operátor v Jižní Korei. Doufejme tedy, že jej LG uvolní i pro ostatní trhy "hladové" po výkonném dvoujádru s QWERTY.

Zdroje: electronista.com, unwiredview.com, flickr.com, slashgear.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Tybo
Tak na takovej smartphone čekám už hodně dlouho.....
Pepa
V tomhle to Sony Ericsson fakt podelal... To Pro uz tady melo byt. Bylo jen otazkou casu, kdy ti Korejci zareaguji a uz je to tady. Jestli dorazi i k nam a konecne tady bude i Pro, tak v teto konkurenci musi Pro cenove klesnout...
Jajar
Pepa: v době, kdy se Pro mělo údajně dostat na trh (nechme stranou současnej reál), spekulovalo se o ceně okolo 8000 až 9000,- Kč. Pokud jsi četl celý článek, jistě ti neunikly parametry tohohle founu. Čili ikdyby se sem nějakým nedopatřením dostal, vidím jeho cenu někde okolo 14000,- Kč. A v tom já nic moc konkurenčního fakt nevidím :).
Pepa
Jajar: ja to myslel tak, ze to Pro i se svym jednim jadrem a ostatnimi parametry uz tady davno melo byt, nebot konkurence nespi a kdyz SE predstavilo takovej foun, ktery ve sve dobe spatny rozhodne nebyl, no on neni ani ted, tak treba LG predstavilo stejny koncept, ale jeho vybava je nekde jinde... Tady uz se pak bude jednat spis o sympatie ke znacce, protoze, kdo ma rad moderni technologie a nema hluboko do kapsy-sahne asi po LG. No, u me jde spis o ty sympatie ke znacce-takze SE :). Jinak nevim, ale kamarad mel mobil od LG s Androidem a i presto, ze svym parametry byl vynikajici, nejak jsem nepoznal ten rozdil 1, nebo 2 jadra... Mozna v nejakych narocnejsich hrach by to poznat bylo. Takze si trochu myslim, ze 2 jadra = marketing a vyuzitI je spis nekde v budoucnosti (blizke)...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze