LG Optimus Pro: další Android s QWERTY pod displejem

LG chystá zajímavý klasický messenger s QWERTY klávesnicí a displejem orientovaným nad ní ve stylu BlackBerry, který bude obsahovat Google Android. Takových zařízení je na trhu jako šafránu a LG se evidentně rozhodlo využít zajímavou šanci.

Prozatím tajná novinka se velmi podobá americké Motorole Droid Pro, která má rovněž malou QWERTY klávesnici pod poměrně velkým displejem s orientací na výšku. To je podstatný rozdíl oproti některým dalším Androidům s touto konstrukcí, které ale používají displeje nestandardně na šířku. Zde by však měla být zajištěna mnohem lepší kompatibilita a přehlednost prostředí. Displej disponuje úhlopříčkou 2,8 palce, s rozlišením údajně nízkých 240 x 320 bodů. Operačním systémem je Android 2.3, který je poháněn procesorem s taktem 800 MHz. To v kombinaci s baterií s kapacitou 1500 mAh a relativně malým displejem slibuje slušnou výdrž.

Nechybí pochopitelně Bluetooth, Wi-Fi, GPS a vnitřní uživatelská paměť, která má hodnotu 150 MB a je rozšiřitelná pomocí paměťových karet. Vestavěný fotoaparát má rozlišení 3,2 Mpx. Spekuluje se o ceně 179 EUR, což z novinky udělá přímého konkurenta například HTC ChaCha nebo Samsungu Galaxy Pro.

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze