LG Optimus Note: nový výkonný Android s QWERTY

Volání mnoha uživatelů po výkonném Androidu s výsuvnou qwerty klávesnicí se zdají být u konce. Na svět unikly první informace o novém modelu od LG. Bohužel to však zatím vypadá, že špičkově vybavený smartphone s čipsetem nVidia Tegra 2, výsuvnou qwerty a 4" dotykovým NOVA displejem bude dostupný pouze v Koreji.

Ne, LG skutečně nepředstavilo konkurenta modelu Samsung Galaxy Note, i když tento model možná způsobí nějaké soudní tahanice. Rozhodně se však nebudou týkat konstrukce, protože LG Optimus Note je špičkově vybavený Android s výsuvnou klávesnicí. Slovíčko Note zde tedy koresponduje právě se zmíněnou hardwarovou klávesnicí.

LG Optimus Note

Na internet uniklo celkem dost informací o tomto připravovaném modelu, a to zejména díky propagačním materiálům, které se podařilo vyfotit v Jižní Koreji. Bohužel společně s nimi se na svět dostala také informace o tom, že model Optimus Note bude pravděpodobně dostupný právě pouze v Jižní Koreji. Doufejme, že jeho úspěch bude takový, že se rozšíří i do dalších koutů světa, Českou republiku nevyjímaje. Kvalitních Android telefonů s výsuvnou QWERTY klávesnicí je však opravdu málo a řada uživatelů má v České republice v podstatě jen jednu možnost - HTC Desire Z.

LG Optimus Note

A jaká že je údajně špičková výbava LG Optimus Note? Celému přístroji dominují hlavně dva prvk. Tou první je velký dotykový displej o úhlopříčce 4 palce. Displej je vyrobený technologií NOVA, což je speciální typ IPS displeje vyvinutý společností LG, který byl poprvé použit u modelu LG Optimus Black. LG nový displej prezentuje jako nejjasnější displej na trhu, který skvělé podává černou a bílou barvu. Údajně má o 50 % nižší energetickou náročnost, než obyčejný LCD IPS displej, který používá například Apple iPhone 4. Displej je prezentován hlavně jako ideální zobrazovací plocha pro surfování na internetu a pro tento fakt hovoří i poloviční spotřeba oproti AMOLED displeji při zobrazení bílé barvy.

TIP! Přečtěte si Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Druhou dominantou zařízení je velká qwerty klávesnice, která se vysouvá z boku. Obsahuje 43 tlačítek a pokud můžeme soudit podle uniklých snímků, vypadá velmi pohodlně. Výrobci se navíc podařilo výsuvnou konstrukci vměstnat do příjemné tloušťky 12,3 mm. A aby toho nebylo málo, LG Optimus Note si přichystal ještě další trumfy. Poprvé totiž na svět proniká skutečný hi-end s klávesnicí. Uvnitř totiž tepe čipset nVidia Tegra 2 taktovaný na 1,2 GHz, kterému pomáhá zatím neznámá paměť RAM. Očekávat však jistě můžeme minimálně hodnotu 512 MB.

Kromě toho v Optimus Note nalezneme ještě 8 GB vnitřní paměti, technologii Wi-Fi direct nebo fotoaparát s rozlišením 5 Mpx. Datum představení nebo uvedení na trh zatím není známý, výrobce se však bude nejspíš snažit stihnout předvánoční trh. Doufejme, že se tento model dostane také do naší kotliny v srdci Evropy.

Zdroje: engadget.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze