LG Optimus L9: styl s obřím displejem (první dojmy a video z Berlína)

Krátce před začátkem veletrhu IFA 2012 v Berlíně LG představilo svůj nejnovější přírůstek do stylové řady L, model Optimus L9. Ten se pokusí přinést obří displej i do střední až vyšší střední třídy, přičemž si zachovává design celé nové řady. Jaké jsou první dojmy?

Na poměrně nenápadném stánku v Berlíně vystavovalo své novinky také LG. Hlavní pozornost se upínala k vlajkové lodi Optimus 4X HD a také k tabletofonu Optimus Vu. Vystavena však byla i novinka, model Optimus L9, který jsme právě my hledali.

LG Optimus L9 vypadá v bílé zdařile

Obří displej lákadlem

Už dle označení je zřejmě všem jasné, že „eL-devítka“ bude nejvybavenější z celé řady L. To dává najevo především displejem, který narostl na 4,7 palce, což je hodnota ve vyšší střední třídě prozatím nevídaná. Dle slov zástupce LG na stánku v Berlíně, tak chce jihokorejský výrobce přiblížit zážitek z velkého displeje širšímu spektru uživatelů. Úhlopříčka je totiž stejná jako u vlajkové lodi Optimusu 4X HD. Šetřit už se ale muselo na rozlišení a tak počítejte jen s qHD rozlišením, tedy 960 x 540 pixelů. Výsledná jemnost 234 PPI však hanbu nedělá.

Tloušťka pod 9 milimetrů je moderní

Design se opět drží zaběhnutého trendu a snaží se být stylový. Na kolik se mu to daří, nechám na vás. V každém případě bílá spolu se stříbrnými prvky vypadá dobře. Zadní kryt je vyveden podobně, jako v případě vyššího modelu Optimus 4X HD. Opět je tenký a vroubkovaný. Takřka stejná jsou i boční tlačítka, efektně zanesená do vroubkování.

Čtěte: Preview LG Optimus L9

Kvalitu zpracování jsme bohužel zhodnotit nemohli, neboť vystavovaný model zažil zřejmě pořádný výprask. Zadní kryt na svém místě skoro nedržel. Z toho však nelze dělat závěry, protože nešlo o zcela finální kousek.

LG Optimus L9 – první pohled z IFA 2012

Plynulost a výdrž

V těle Optimusu L9 tiká dvoujádrový procesor od Texas Instruments o taktu 1 GHz a nápomocen mu je i 1 GB paměti RAM. Tato kombinace zaručuje plynulost operačního systému Android 4 Ice Cream Sandwich. Nad ním bdí ještě nadstavba od LG, kterou již známe z ostatních modelů. Jejím poznávacím znamením jsou například efektní animované přechody mezi pohotovostními obrazovkami.

Displej narostl na 4,7 palce

S ohledem na velmi malou tloušťku necelých 9 milimetrů a nízkou hmotnost 125 gramů, mile překvapí akumulátor s kapacitou 2150 mAh. Takové kapacity nabízí většinou jen vlajkové lodě výrobců. Až delší testování však ukáže, jaká je reálná výdrž. Z další výbavy stojí za zmínku 5 megapixelový fotoaparát či podpora technologie NFC.

LG se rozhodlo pořádně zamíchat kartami mezi telefony s cenou od 8 do 10 tisíci korun. Do tohoto rozmezí totiž startovací cenu Optimusu L9 odhadujeme. Výhodami L9 jsou velký displej, svižné prostředí a silná baterie. Jak hodnotíte novinku vy?

Technické parametry LG Optimus L9

Kompletní specifikace
Konstrukce131,9 × 68,2 × 8,8 mm, 125 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 27 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1,02 GB, vnitřní paměť: 2,3 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2012, 7 900 Kč
Diskuze ke článku
Hrot85
jdu do nej...snad bude v prodeji co nejdriv
vena
video až full hd!
petr
tak jak se tento vyrobce chova k zakaznikum,LG jiz uz nikdy................
pajik
Na stredni tridu nabizi fakt luxus, asi take do nej pujdu, urcite vyckam na podrobnejsi recenzi. Jen interni pamet me trochu zamrzela, ze je mala, na tak velky displej, to mohlo byt tak tech 8GB. Staci tak mala pamet u tohodle telefonu? Mam pocit, ze to bude konkurent pro Samsung Galaxy S Advance.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze