LG klesá zisk, nedaří se zejména telefonům

13

Se svým hospodařením za uplynulé tři měsíce roku 2016 se pochlubilo rovněž jihokorejské LG. Společnost může být spokojena, neboť je v zisku. Ten ji nicméně klesá a podíl viny na tom nesou mobilní telefony.

LG Logo

Tržby společnosti LG za třetí čtvrtletí roku 2016 meziročně klesly o 5,7 % na 11,6 miliard dolarů. Jihokorejský výrobce se však nadále drží v zisku, který činí 250,9 miliónů dolarů, ačkoliv se meziročně jedná o 3,7% pokles (loni zisky činily 259 miliónů dolarů) a mezičtrvtletně dokonce o 51,6 %. Důvodem poklesu je ztrátovost divize mobilních telefonů, které se dlouhodobě nedaří.

TIP! LG V20 oficiálně: nejnovější Android, dva displeje a vysoký výkon

Tentokrát vykázal divize mobilních telefonů LG ztrátu 407,7 miliónů dolarů a jde již o šesté čtvrtletí v řadě, kdy je tato divize ztrátová. Výrobce vše přičítá nepříliš dobrým prodejům prémiových telefonů. Rovnou můžeme vzpomenout letošní vlajkovou loď G5, která u zákazníků opravdu nebodovala. Ztrátu LG současně omlouvá vyššími výdaji do změn, které mají napomoci zlepšení situace. Výrobce se nyní upíná ke svému nejnovějšímu modelu V20, od kterého si slibuje vylepšení situace. Ve střední třídě dále hodlá více vsázet na modely řady X.

Zdroje: koreatimes.co

Diskuze ke článku
mrx
Já bych jim finančně vypomohl, ale asi moje peníze za G5 nechtěj. To je pak těžký :D
Jana
K modelu v 20.... který se v Evropě neprodává....no co nato říct prostě LG.....
lg
V porovnání třeba s Huawei má LG se svými mobily s obludným designem mizivou šanci na úspěch.
Hon
Jejich vina,LG G5 už zpočátku byl hrůza,místo aby udělali ve stylu V10,experimentovali,V20 je opět propadákem,a stejně tak přišli o prodej v celé evropě,patří jim to Huawei je i samsungem pošle do věčných lovišt,a dobře jim tak.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze