LG je v zisku, mobilní divize jej však táhne ke dnu

37

Finanční výsledky netají ani LG, které je oznámilo dnes. Zatímco společnost jako celek vcelku prosperuje a vytváří zisk, samotné mobilní divizi se vůbec nedaří a výrobce věří v lepší zítřky s novými modely.

LG Logo

Za uplynulé tři měsíce roku 2015 vykázala společnost zisk 109 miliónů dolarů, což vypadá uspokojivě. Rozhodně se na něm ale bohužel nepodílí mobilní divize výrobce a za kladná čísla LG vděčí svým dalším divizím. Divize mobilních zařízení totiž vytvořila ztrátu 68 miliónů dolarů za poslední tři měsíce, a LG se tak nedaří navázat na úspěšná období z let předešlých.

Naděje LG vkládá do svých posledních novinek

Ztráta mobilní divize se událo i přesto, že se telefonům a tabletům LG daří v Severní Americe, kde tržby vzrostly o 12 %. Bohužel při celosvětovém pohledu tržby klesají o 7 % mezičtvrtletně a dokonce o 21 % při meziročním srovnání. LG si je vědomo, že konkurence je velmi silná, avšak přesto věří v úspěch svých dvou posledních novinek. Na mysli má zajímavý model V10 a také nový Nexus 5X.

TIP! Vyzkoušeli jsme nový Nexus 5X, podívejte se na video a fotogalerii

Google Nexus 5X – první pohled

Zdroje: lg.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Roman
Dobře jim tak za ty plastové hnusy.
HOST
Modely jako LG G4, V10, Nexus 5X nebo i starší G3 jsou super modely za slušnou cenu. Těžko říct, proč se nekupují.
mike1
Od LG mam nekolikraty telefon a vzdy vynikaly pomerem cena vykon, vubec to nechapu jak je mozne ze za takovou cenu jsou neprodejne. Halt tech chytrejsich kteri koukaji na parametry a na to co za sve penize dostanou je asi mene nez tech ktery si hloupe koupi nejakou predrazenou vlajkovou lod ostatnich znacek. Hlavne ze jsou IN ze za to same dali skoro jednou tolik vic.......
Tom
Souhlasím s Vámi mám G3 a nestěžuji si. Jediný důvod proč si myslím, že LG má nízké prodeje kvůli plastové konstrukci a taky zde chybi větší podpora sofwaru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze