LG G Flex už brzy v obchodech v Koreji: v Evropě bude do Vánoc

2

Při představování svého prvního prohnutého smartphonu na konci minulého měsíce LG slibovalo, že brzy oznámí podrobnější informace ohledně dostupnosti. Své slovo výrobce také právě dnes dodržel.

LG G Flex způsobilo ve vodách mobilního businessu pořádné vlnění. Je to totiž první prohnutý smarthone. Možná si říkáte, že Samsung představil o několik týdnů dřív svůj Galaxy Round. Ovšem chyba lávky. Na rozdíl do Samsungu, který u svého telefonu použil pouze prohnutého displeje se LG může chlubit prohnutými ještě dalšími součástkami, jako je například akumulátor. Celkové prohnutí je také výrazně větší a v jiném, vertikálním směru. Podrobnější srovnání obou telefonů najdete ve článku – Samsung Galaxy Round versus LG G Flex: srovnání křiváků.

LG G Flex - oficiální fotografie

TIP! Prohnutý LG G Flex: budete jej moci narovnat? (video)

Samsung sice LG doma v Jižní Koreji se zahájením prodeje ohebného smartphonu o několik dnů předběhl, ovšem nikde jinde se již pravděpodobně Galaxy Round prodávat nebude. Oproti tomu LG G Flex se začíná na domácím trhu prodávat až od 12. Listopadu, ovšem dostane se i za hranice dál do světa. Mimochodem cena v Jižní Koreji činí 999 900 korejských wonů, tedy v přepočtu asi 18 900 českých korun.

LG na svých stránkách sdělilo, že svůj historicky první „křivák“ G Flex doveze i do Evropy. Jako první se jej zde dočkají zákazníci operátora Orange ve Francii. Vzhledem k tomu, že se o této dodávce ve své tiskové zprávě LG rozepsalo jen asi ve dvou větách, nelze očekávat, že se do dalších zemí včetně ČR do Vánoc dostane nějaké větší množství kusů do prodeje. Ovšem naděje umírá poslední a můžeme se nechat překvapit, jestli se do té doby náhodou ještě politika LG v tomto směru nezmění.

Oficiální korejská reklama

Technické parametry LG G Flex

Kompletní specifikace
Konstrukce160,5 × 81,6 × 7,9 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejPOLED, 6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,26 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:30 hodin
Dostupnostúnor 2014, 19 900 Kč

Zdroje: newswire.co, engadget.com

Diskuze ke článku
žbrenda wolš
Nechápem ten zavádzajúci názov, že vraj flex. Slovo flexibilný znamená pružný, ohybný... Neverím, že je to u tochto fónu tak, takže je to zavádzanie. Ono ani neviem k čomu je vôbec takýto tvar dobrý? Žeby ako suspenzor na gule? Alebo aby sa lepšie nosil vo vrecku na riti a dalo sa s ním aj sedieť na stoličke?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze