LG G Flex 2 v redakci: benchmarky, fotoaparát i škrábání zad

35

V redakci jsme dnes měli možnost vyzkoušet očekávaný zahnutý telefon LG G Flex 2, který se k prvním českým zákazníkům dostane v polovině března. Otestovali jsme fotoaparát, odladění Androidu 5.0 Lollipop, spustili obligátní benchmarky a také zkusili poškrábat plochu samoopravovacích zad a otestovat, za jak dlouho škrábance zmizí.

Nástupce původního modelu LG G Flex, který jsme otestovali v minulém roce, byl pod názvem LG G Flex 2 představen na veletrhu CES v Las Vegas, kde jsme jej také poprvé vyzkoušeli. Dnes se nám novinka dostala do redakce a my jsme tak mohli podrobněji vyzkoušet některé funkce i prostředí telefonu, který je v některých ohledech vybavenější, než vlajková loď LG G3.

LG G Flex 2

Menší a zakřivený

Zmenšení telefonu prospělo a telefon se díky zahnutým zádům velmi dobře drží. Rámečky sice nejsou tak tenké jako u LG G3, ale stále si LG dalo velkou práci je zmenšit na minimum. Zakřivený FullHD displej je špičkový, jemnost dostatečná a zobrazení živé, s dobrými pozorovacími úhly. Není vůbec co vytknout.

Na zádech nalezneme fotoaparát, který by měl být identický s LG G3. Má laserové zaostřování, duální LED s rozdílnými barvami a 13Mpx rozlišení. První testovací fotografie a 4K video naleznete níže.


LG G Flex 2 – testovací fotografie

LG G Flex 2 (testovací video) – exteriér, 4K

Špičkový výkon i odladěný Android 5.0

Velkým lákadlem je výpočetní výkon. Flex 2 je totiž jedním z prvních telefonů, který používá zbrusu nový Snapdragon 810 s grafikou Adreno 430. Je zároveň prvním telefonem s DDR4 RAM pamětí. A že nemá vysoký výkon pouze na papíře, dosvědčují benchmarky.

LG G Flex 2 – první pohled

Ještě důležitější je ale špičkové odladění prostředí, které běží na Androidu 5.0. Nebýt notifikační lišty a ovládacích tlačítek v zápatí, ani byste nepoznali, že zde nový Android je (samozřejmě mimo aplikace, které již mají nový Material Design), LG si totiž opět prostředí silně upravilo a je v podstatě identické s LG G3, až na několik málo změn.

LG G Flex 2

Hlavním trumfem Flex 2 je ale zakřivená konstrukce, která je navíc pružná a ohebná. Při pádu telefonu tak nehrozí takové riziko poškození, protože telefon ohnutím náraz mírně absorbuje. Plusem je také přiblížení mikrofonu blíže k ústům a samozřejmě také pohodlnější držení. Ohebná je také napevno zabudovaná baterie o kapacitě 3 000 mAh, která je vybavena rychlonabíjením – 50 % kapacity zvládne nabít za 40 minut.

Škrábanec zmizí za 5 vteřin

Záda jsou sice plastová a nepůsobí zdaleka tak hodnotně, jako například na LG G3, mají na sobě ale jiný trumf. Tím je samoopravovací vrstva, kterou LG poprvé použilo u prvního LG G Flex, zde je však výrazně vylepšena. Drobné vlasové škrábance, které vznikají při běžném používání, se místo 3 minut, jako u původního modelu, zacelují doslova před očima a za 5 až 10 vteřin jsou pryč. Stále ale platí, že silnější vrypy a škrábance se neopraví a telefon stále není dobré nosit s klíči v jedné kapse.

LG G Flex 2

LG G Flex je od včerejšího dne v předprodeji i v České republice, a to za zvýhodněnou cenu 16 990 Kč. První kusy se k českým zákazníkům, kteří si Flex 2 předobjednají, dostanou zhruba v polovině března. Předprodej bude trvat měsíc, poté LG nasadí cenovku 19 999 Kč. Více podrobností naleznete v našem dřívějším článku.

LG G Flex 2

Technické parametry LG G Flex 2

Kompletní specifikace
Konstrukce149,1 × 75,3 × 7,1 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejPOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2015, 19 900 Kč
Diskuze ke článku
Ascension
Pěkná recenze no teď babo raď počkat na G4 nebo koupit toto toť otázka.
tom
nejhezčí mobil na trhu :)
Xwert Is
Xwert Is
Neviem prečo ale spredu mi to pripomína One+one ale ohnutý :D
Každopádne ak tento telefón dosahuje v Benchmarkoch cca 44000 bodov a ten Samsung s6 by mal mať vraj okolo 60000 tak to bude potom väčšina tohtoročných telefónov so Snapdragon 810 v antutu pod Samungom (Aj keď nie som človek čo berie benchmarky vážne prekvapuje ma ten rozdiel) i keď bohvie ako je na tom SW optimalizácia možno že Samsung a jeho tochwiz dokáže s tých 60000 urobiť 45000 :D No som zvedavý ako to dopadne .
asdasd
Chtel bych se zeptat na P-OLED displej, na puvodnim LG G Flex byl vazny problem s vypalovanim displeje. Vidite tady nejake stopy po vypaleni? Ikdyz asi je brzo na hodnoceni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze