LG Chem ukazuje ohebný materiál, který připomíná sklo více než plast

LG Chem ukazuje ohebný materiál, který připomíná sklo více než plast
Fotografie: LG Chem
  • Jedná se o plast pokrytý speciální fólií
  • Vedle vyšší odolnosti na něm není patrná rýha v místě ohybu

LG se sice stáhlo z výroby mobilních telefonů, ale do jejich vývoje bude prostřednictvím svých divizí promlouvat i nadále. Jednou z jeho specializací jsou i displeje, které se objevují i u jiných výrobců. A protože je potřeba držet krok s dobou, věnují se v LG Chem ohebným displejům.

I přes jejich vzrůstající odolnost se stále jedná o křehké kousky, které snadno poškrábete a kde je po rozevření stále vidět nehezká rýha. Obojí by se s novým materiálem mělo stát minulostí. Společnost totiž oznámila dokončení vývoje materiálu, který je ohebný jako plast, ale tvrdý jako sklo.

Podstatou je pokrytí fólie z polyetylénu vrstvou o tloušťce pouhých pár mikrometrů. Ve skutečnosti se jedná o další plast, konkrétně termoplastickou polymerní pryskyřici. Krom vyšší mechanické odolnosti zajistí i ochranu před teplem.

LG sklo

První testy ukazují, že takto upravený materiál vydrží 200 tisíc ohnutí, aniž by byla v místě ohybu patrná rýha nebo jiné poškození. Materiál je dostatečně pevný, ale zároveň flexibilní, takže jej lze ohýbat oběma směry. Jako první se LG Chem chystá nový materiál nabídnout výrobcům telefonů, později by se mohl objevit i v tabletech a noteboocích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze