LG bude mít ve svých zařízeních vlastní procesory

Je tomu pár týdnů co LG oznámilo, že uzavřelo dohodu se společnosti nVidia ohledně nových chipsetů nVidia Tegra 2. Nyní se však zdá, že LG chce jít také svou vlastní cestou. V tiskové zprávě totiž společnost oznámila, že do svých budoucích zařízení plánuje vlastní vícejádrové procesory na architektuře ARM.

Podobný krok jako LG udělal nedávno také Samsung. Informovali jsme vás o tom, že Samsung Galaxy S II bude distribuován s dvěma rozdílnými chipsety, přičemž jeden bude nVidia Tegra 2 a druhý bude Exynos 4210 z dílny Samsungu.

TIP! Přečtěte si článek Samsung Galaxy S II: v některých kusech bude nVidia Tegra 2

Schéma procesoru ARM Cortex-A15 MPCore

Nový chipset od LG zatím nemá přesně daný název, bude ovšem využívat nedávno představených komponent na architektuře ARM. Pohánět přístroje bude vícejádrový procesor Cortex-A15 MPCore, který dokáže běžet na frekvenci 1-1,5 GHz a může být vybaven jedním až čtyřmi jádry. Grafický výkon pak bude obstarávat ARM Mali-T604 GPU, který nalezneme například ve zmíněném chipsetu Exynos 4210 od Samsungu.

Zda to bude konec spolupráce s nVidií nebo bude LG prosazovat podobnou strategii jako Samsung - tedy stejné přístroje s různými chipsety pro různé trhy - to ukáže až čas.

Zdroje: mobileburn.com, gsmarena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze