Levný dotykový Samsung Champ 2 bude zanedlouho představen

1

Samsung Champ 2 bude v segmentu výrobce patřit na nejnižší příčky co se týče telefonů s dotykovým displejem. Výbava bude uzpůsobena potřebám nenáročných uživatelů, začínajících s dotykovým telefonem. Přesto nabídne 2 MPx fotoaparát, novější Bluetooth 3.0 či 2,4 palcový dotykový displej.

Pro pravidelné čtenáře našeho serveru není Champ 2 žádnou novinkou, již nedávno jsme vás informovali o nástupci původního modelu Champ. Potřeby nenáročných uživatelů se bude snažit uspokojit s 2,4 palcovým dotykovým displejem s rozlišením QVGA (240x320 bodů). V multimediálních funkcích je novinka překvapivě silná. Její útok na peněženky uživatelů začne s přítomností 2 MPx fotoaparátu, který postrádá automatické zaostřování. Dále pak hudebním přehrávačem a interní pamětí, která může být doplněna o paměťové karty typu MicroSDHC.

Mladí uživatelé pak uslyší na elektronickou komunikaci v podobě různých chatovacích klientů, například ChatON. Vedle FM rádia a 3,5 mm hudebního jacku pak nabídne i market pro stahování aplikací a her Samsung Apps. Ovšem podporovány jsou pouze standardy Java. Operační systém Android nebo Bada bychom jen stěží hledali. Slibnou pohotovostní výdrž zajistí baterie kapacity 1 000 mAh. Výrobce by měl začít s distribucí novinky do Vánoc za dosud nestanovenou cenu. Tu tipujeme na částku kolem 2 000 Kč s daní. Na více informací si budeme muset počkat do dne, kdy Samsung novinku oficiálně představí.

Zdroje: sammyhub.com, intomobile.com