Samsung mění názor, služba ChatOn končí (2× aktualizováno)

3

Jihokorejský Samsung se brzy uchýlí k ukončení své chatovací služby ChatOn na vybraných trzích, kde o ni není zájem, tvrdily spekulace. Výrobce sice listopadové spekulace dementoval, avšak v prosinci oznámil, že službu doopravdy ruší.

Aktualizováno 19. 12. 2014

Minulý měsíc, viz tento článek níže, se vyrojily spekulace, že Samsung hodlá ukončit službu ChatOn. Tyto zprávy výrobce záhy dementoval a zdálo se, že tím je novinkám o službě ChatOn konec. Jenže neuběhl ani měsíc a Samsung svůj názor mění. Chatovací aplikaci ChatOn, která byla spuštěna v roce 2011, opravdu zruší s výjimkou trhu v USA. K vypnutí služby dojde na celém světě se zmíněnou výjimkou 1. února 2015. Od té doby již nebude možné aplikace stáhnout, ani se přihlásit ke svému účtu si synchronizovat kontakty a zprávy.

Aktualizováno 27. 11. 2014

Před dvěma dny se vyrojily spekulace o možném ukončení chatovací služby ChatOn na vybraných trzích, kde se neujala. Dnes se však ukázalo, že šlo o falešnou zprávu a zástupci Samsungu vše uvedli na pravou míru. Pro server The Verge předchozí informaci dementovali a dodali, že ChatOn bude i nadále dostupných ve více než 120 zemích po celém světě.

Původní informace z 25. 11. 2014

Samsung zažívá rok, na který není zvyklý. Prodeje mobilních zařízení sice stoupají, avšak celkový zisk klesá. Výrobce proto již plánuje z části omezit své portfolio a rozhodl se zcela ukončit svou službu Video Hub. Spekuluje se rovněž o personálních změnách ve vedení mobilní divize. Nyní se objevila zpráva týkající se aplikace ChatOn, což je chatovací program přímo od Samsungu. Najdete jej ve všech zařízeních Samsung a navíc je dostupný ke stažení pro Android, iOS, Windows Phone, Windows 8 a BlackBerry.

Podoba aplikace ChatOn (rok 2012)

Výrobce přistoupí k vypnutí aplikace ChatOn na vybraných trzích, kde se nedostavil kýžený úspěch. V současnosti je ChatOn k dispozice ve více než 120 zemích po celém světě. Oficiální zastoupení Samsungu uvedlo, že služba nebude vypnuta na trzích, ze kterých byly obdrženy pozitivní reakce a názory. Vypnutí na dosud nezveřejněných trzích je důsledkem silné konkurence v podobě aplikací Viber, WhatsApp či BBM.

Stáhnout ChatOn

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: koreatimes.co, sammobile.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
figura
Kdysi jsme se to v rodině rozhodli vyzkoušet, velmi se nám líbil vzhled aplikace. Její funkčnost ovšem stála za starou bačkoru, došlo (odhadem) 50% všech zpráv a to ještě s několika minutovým zpožděním. Po 3 dnech testování jsme to vzdali a vrátili se k Talk (Hangouts) se kterým jsme spokojeni do dnes.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
Jen doufám že ji budu moc pak odstranit z telefonu :-)
Igor
Prva vec, ktoru som z MT po root vyhodil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze