Samsung vzkřísí véčko a chystá model Champ 2 (první fotografie)

1

Véčkové konstrukce telefonů jsou v dnešní době na značném ústupu a nebudeme přehánět když budeme tvrdit, že jim zvoní umíráček. Situaci se alespoň zčásti snaží zachránit Samsung s novinkou C3520. Dočkáme se ale i další novinky v podobě velmi levného dotykového telefonu určeného pro široké masy.

Obě novinky budou chtít zlákat především uživatele z kategorie mladších ročníků, cílit budou i na méně náročné uživatele, kteří hledí spíše na cenu a minimum funkcí. Jejich požadavky uspokojí dvě novinky. První novinka véčkové konstrukce nese označení C3520. Druhou novinkou je levný dotykový telefon se základní funkční výbavou a tomu odpovídající cenou. Je jím Champ 2.

Samsung C3520

Novinka véčkové konstrukce bude do prodeje distribuována v rozmanité škále barev krytů. Vedle tradiční stříbrné nebo černé varianty nabídne i růžovou či oranžovou variantu. Získat zájem především mladších ročníků z řad uživatelů tak nebude příliš obtížné. Funkční výbava zahrnuje 2,4 palcový dotykový displej s rozlišením QVGA (240 x 320 bodů) a odporovou technologií, pro snažší ovládání bude přítomen stylus. Novinka je schopna pracovat v sítích GSM a nabídne datovou konektivitu GPRS/EDGE. Sítě 3G byly opomenuty.

Samsung C3520

Pořizování momentek umožní fotoaparát s rozlišením 2 MPx postrádající autofocus. Řada uživatelů ocení i hudební přehrávač s FM rádiem (nechybí nahrávání hudebního obsahu) a především slotem na paměťové karty typu MicroSDHC, samozřejmostí je 3,5 mm hudební konektor jack. Přenášení dat mezi libovolnými zařízení umožní Bluetooth vyšší verze 3.0.

Samsung C3520

Samsung Champ 2

Druhá novinka, jejichž charakteristickým rysem je především skromnější funkční výbava a velmi příznivá cenová laťka nám zatím toho o sobě příliš neříká. Prozatím víme, že operačního systému se nedočkáme, vystačit si budeme muset s uživatelskou platformou výrobce doplněnou o nástavbu TouchWiz 2.0, která nabízí širokou podporou pro sociální sítě. Podle uniklých snímků můžeme očekávat 2,6 nebo 2,8 palcový dotykový displej s rozlišením QVGA. Zadní strana je osazena fotoaparátem o neznámém rozlišení, tipujeme 2 MPx.

Samsung Champ 2 - jak se vám líbí?

Co nevidět by se obě novinky měly dočkat svého oficiálního představení veřejnosti. My samozřejmě přineseme podrobnější informace a specifikace obou novinek. Jak se vám novinky zamlouvají? Co si myslíte o upadajícím trendu véčkových telefonů. Je to škoda a chtěli byste na trhu více " véček "?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Radka
Ráda bych zakoupila mobilní telefon Samsung - ovšem pouze klasický vysouvací či véčko,se zvukovou či světelnou indikací zmeškaných hovorů či sms. Můžete mi prosím poradit,jaké mobily této značky mají uvedenoufunkci?Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze