Levná novinka s infraportem, Poco M6 Plus má ale i 108Mpx foťák

Levná novinka s infraportem, Poco M6 Plus má ale i 108Mpx foťák
Fotografie: Xiaomi
  • Výkon obstarává procesor Snapdragon 4 Gen 2 AE
  • Baterie má kapacitu 5 030 mAh
  • Samozřejmostí je nejnovější Android 14

Xiaomi dnes oficiálně představilo jeden ze základních modelů podznačky Poco, model Poco M6 Plus. Ani v tomto případě už se však uživatelé nemusí smiřovat s tím, že by dostali telefon zcela bez výbavy. Na co se rozhodně mohou spolehnout, to je velký displej, jehož úhlopříčka se zastavila na 6,79". Příjemně překvapí jemné Full HD+ rozlišení a dokonce i 120Hz obnovovací frekvencí.

Xiaomi Poco M6 Plus

Po stránce výkonu je nasazen nový procesor Snapdragon 4 Gen 2 AE. Přídomek AE značí Accelarate, avšak takt se neliší. Poco hodlá nabízet dvě různé verze, a to 128+6 GB a 128+8 GB. Kdyby ale byl úložný prostor přeci jen nedostatečný, pojme telefon až 1TB paměťovou kartu, přičemž slot je hybridní. Pojme tak buď dvě nano SIM karty, nebo jednu nano SIM kartu a paměťovku. Prostředí obstarává nejnovější Android 14, který lze zabezpečit otiskem prstu, nezbytná čtečka je na pravém boku.


Zadní strana připomíná letošní novinky řady Redmi, a to především rozestavěním fotoaparátů. Nasazen je primárně hlavní snímač se 108 megapixely, kterému sekunduje 2megapixelová makro kamerka. Výčet pak uzavírá čelní 13megapixelová kamerka.

V útrobách mobilu se nachází baterie s kapacitou 5 030 mAh a je podporováno svižnější 33W drátové nabíení. Nabíjení probíhá prostřednictvím USB-C a nechybí ani 3,5mm jack nebo infračervený port, který zde však není pro přenos dat, jako tomu bylo před 25 lety, ale pro ovládání elektronických spotřebičů. Novinka zvládá i nejnovější mobilní sítě 5G. Naopak čip NFC údajně chybí.

Xiaomi Poco M6 Plus

Poco M6 Plus se začne prodávat nejprve na indickém trhu, a to skrze obchod Flipkart. Cena za základní verzi je v přepočtu 4 tisíce korun i s daní. Za verzi s větší RAM si výrobce hodlá říci přibližně necelé 4,5 tisíce korun s daní. V tuto chvíli však není známé, zda se Poco M6 Plus dostane například i na evropské trhy.

Technické parametry Xiaomi Poco M6 Plus 128+8 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce168,6 × 76,3 × 8,3 mm, 205 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,79" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 4 Gen 2, , GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 14
Akumulátor5 030 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze