Odložená Motorola Razr 2022 s ohebným displejem se představí tento týden

8× aktualizováno
5
Odložená Motorola Razr 2022 s ohebným displejem se představí tento týden
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Design již zřejmě nebude připomínat ikonický Razr
  • Hlavní snímač by měl mít 50megapixelové rozlišení
  • Očekávat lze špičkový procesor
  • Premiéra proběhne 11. srpna

Aktualizováno 5. 8. 2022

Motorola měla nový Razr představit v tomto týdnu, konkrétně 2. srpna. Šlo o oficiálně potvrzené datum, nicméně sotva hodinu před plánovaným odhalením výrobce vše nečekaně zrušil. Spekuluje se, že za vším stojí návštěva předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosiové, která právě 2. srpna přiletěla na Tchaj-wan, jenž si nárokuje Čínská lidová republika. Zdá se však, že Lenovo, pod které značka Motorola spadá, nechce příliš otálet a novou generaci ohebného telefonu představí brzy. Naznačuje to zveřejnění nové fotografie Razru (2022) generálním ředitelem Lenovo Mobile Chenem Jinu skrze weibo.com. Na telefonu je totiž vidět vnější displej s datem a časem. Představení by tak mohlo proběhnout ve čtvrtek 11. srpna od 14:00 hodin.

Motorola Razr (2022)

Aktualizováno 28. 7. 2022

Motorola skrze oficiální účet na weibo.com zveřejnila plakát, na kterém přibližuje venkovní displej chystané Motoroly Razr 2022. Můžeme vidět, že bude opravdu velký a zabere značnou část vnější strany. Zdá se, že výrobce plánuje možnost ovládání takřka všech funkcí i skrze venkovní displej. Možná to ne vždy bude zcela pohodlné, ale rozhodně půjde o jistou formu pohodlí, kdy nebude nutné vždy rozevírat telefon.

Motorola Razr 2022

Aktualizováno 25. 7. 2022

Termín představení Motoroly Razr již byl skrze weibo.com oficiálně potvrzen, stane se tak již 2. srpna, avšak zhruba týdenní čekání si můžeme ukrátit novými úniky. Aktuálně se na přetřes dostal venkovní displej, který bude zřejmě ještě větší a nabídne více možností. Například bude možné si na něm ukrátit chvíle čekání formou jednoduchých her.

Aktualizováno 22. 7. 2022

Na třetí generaci Motoroly Razr si zřejmě ještě počkáme, naznačují to informace na weibo.com. Bohužel není znám konkrétní časový harmonogram, kdy by novinka měla dorazit. V nejbližších týdnech by se Motorola měla soustředit na představení Edge 30 Ultra s 200megapixelovým fotoaparátem.

Aktualizováno 14. 7. 2022

Motorola skrze weibo.com zveřejnila produktové video, skrze které částečně odhaluje design třetí generace Motoroly Razr s ohebným displejem. Potvrdila se méně výrazná a pro řadu typická brada a také zaoblenější rohy zařízení.

Aktualizováno 17. 6. 2022

Blížící se Motorola Razr 3, název je doposud stále spíše pracovní a oficiálně nepotvrzený, získává evropskou cenu. Ta má dle comparedial.com činit 1 149 eur, což je v přepočtu necelých 29 tisíc korun. To je výrazně méně než u posledního Razru. Pokud by se cena potvrdila i pro český trh, činil by mezigenerační cenový rozdíl 10 tisíc korun. Nejde však jen o cenu, chystaná třetí generace má nabídnout celkově lepší výbavu se špičkovým procesorem. Zdá se, že by se v případě skládacích telefonů mohlo blýskat na lepší časy.

Aktualizováno 28. 5. 2022

Chystaná třetí generace Motoroly Razr unikla v krátkém videu, nebo chcete-li animaci, kterou zveřejnil Evan Blass na Twitteru. I to však stačí, abychom mohli vidět výrazně pozměněný design bez ikonické brady. Na zadní straně bude též duální fotoaparát.


Aktualizováno 23. 5. 2022

O třetí generaci novodobé Motoroly Razr s ohebným displejem začínají vyplouvat na povrch konkrétní informace. Manažer Motoroly na weibo.com sdílel zajímavý obrázek odkazující k novému Snapdragonu 8 Gen1+. To však není vše. Na plakátě si lze všimnout, že ve spodní části se nachází telefon s rozevírací konstrukcí a bezpochyby ohebným displejem. A takovým bude dozajista nová Motorola Razr.

Motorola Razr 2022

Původní informace z 9. 5. 2022

Nabídka telefonů se skládacím displejem je i po několika letech nadále spíše žalostná. Snaží se pouze Samsung s řadami Fold a Flip, ostatní jsou výrazně pozadu. Zajímavé modely má Huawei, avšak absence Google služeb z nich zajímavé kousky nedělá. Další čínská konkurence si pak netroufá telefony s ohebnými displeji přivést na globální trh. Jistou výjimkou byla Motorola s modely Razr a Razr 5G, avšak poslední jmenovaný je již dva roky starý. Dle 91mobiles.com se však letos už konečně další generace dočkáme.

Motorola Razr 2022

Z uniklých fotografiích lze vysledovat, že Motorola u 3. generace přistoupí ke změně vzhledu, který by měl být hranatější a bohužel se v případě potvrzení poměrně výrazně odkloní od ikonického vzhledu řady Razr. Prozatím se chystaný model vyskytuje pod pracovním názvem Maven a lze vidět, že například dojde k omezení rámečků a vymizení brady pod displejem. Čtečka otisků prstů bude umístěna na pravém boku v tlačítku.

Spekuluje se, že pod kapotou se měl nacházet Snapdragon 8 Gen1+, avšak kvůli pravděpodobnému zpoždění k tomu nedojde. Motorola chtěla mít dvě verze, dražší by nabídla zbrusu nový procesor, o něco levnější model pak nadále špičkový Snapdragon 8 Gen1. Zda Motorola spíše počká, nebo nasadí v současnosti dostupnou možnost, je otázkou. Na každý pád je nasnadě, že ruku bude mít volnou, neboť Lenovo, pod které Motorola spadá, má s Qualcommem velmi dobré vztahy.

Za zmínku stojí i novinka v oblasti fotoaparátů, kdy se Motorola nechá lehce inspirovat Samsungem a nasadí duální fotoaparát na vnější stranu. Hlavní snímač má mít 50 megapixelů, zatímco sekundární objektiv pro ultraširokoúhlé a makro snímky 13 megapixelů. Pro selfies má být připravena čelní kamerka v průstřelu displeje s rozlišením 32 megapixelů.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
No to je teda originalni. Ted uz si to nekoupi vubec nikdo.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
notebookcheck./200-MP-Flaggschiff-Moto-X30-Pro-und-Foldable-Motorola-Razr-2022-haben-einen-offiziellen-Launch-Termin.636153.0.html 2.8. 22 v 19:30 vyjde Moto Razr 2022 a X30 Pro.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jelikož prozatím není oficiálně potvrzeno, kdy se nové Motoroly Razr dočkáme.. Jak to? Oficiální představení bude 2.8.2022.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze