Snímek z 200Mpx Motoroly Edge 30 Ultra láká na extrémní množství detailů

2
Snímek z 200Mpx Motoroly Edge 30 Ultra láká na extrémní množství detailů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Fotosenzor slučuje 4 pixely do 1
  • Výsledné rozlišení u přiložené ukázky činí 50 Mpx

Generální ředitel společnosti Lenovo, Chen Jin, zveřejnil na weibo.cnukázku schopností chystané Motoroly Edge 30 Ultra. Nejlépe vybavený fotomobil čínského výrobce, který v současnosti vlastní tuto původně americkou značku, má velké ambice a jako hlavní senzor nasadil nový fotočip Samsung ISOCELL HP1. Rozlišení 200 Mpx má pak zajistit nevídanou úroveň detailů, ačkoliv se v minulosti u fotomobilů opakovaně prokázalo, že jen vysoké rozlišení kvalitní fotografii zdaleka nedělá.

Motorola Edge 30 Ultra

Snímek vyobrazuje kompozici s květinami o výsledném rozlišení 50 megapixelů, za kterým stojí slučování pixelů. Podle ředitele Lenova je slučování 4 pixelů do 1 lepší než 9 do 1, jako tomu bylo u Motoroly G200 se 108Mpx snímačem.

Diskuze ke článku
Arcturus
Arcturus
Docela rozmazaný...
Janek Fanek
Janek Fanek
Je pravda, že kvalita fotoaparátu na smartfonech se podstatně zlepšila, tato fotografie je však pořízena za ideálních podmínek, což je podstatný rozdíl proti běžnému používání foťáku na smartfonech. Pokusil jsem se najít podobnou fotku z galaxy note 8 a galaxy S22 ultra pořízené při běžném používání, bohužel bez výsledku. Je zřejmé, že upravené prostředí hraje velkou roli, zda to je v rozlišení nebo v režii není jasné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze