Lenovo Yoga 910: evoluce zaběhnuté série (video a fotogalerie)

Lenovo nám na své konferenci ukázalo skutečně zajímavý Yoga Book. To však není jediné zařízení z této rodiny, které se dočkalo svého prvního představení. Svou premiéru si odbyla i Yoga 910, která se snaží zaujmout především ty z vás, kteří chtějí konvertibilní, ale zároveň výkonné zařízení.

Yoga 910 je na první pohled evolucí současné řady. Dnes již charakteristický pant schopný otáčení až o 180° je tomu důkazem. Nová Yoga je však víc než to, snaží se totiž konkurovat oblíbenému notebooku Dell XPS 13. Čím mu vlastně konkuruje? Především displejem, který nabídne nejen Full HD, ale i 4K rozlišení a především formát edge-to-edge.

TIP! Lenovo Yoga 910: větší displej, menší rozměry a čtečka otisků prstů

Lenovo Yoga 910 – IFA 2016)

Rámečky kolem displeje tak činí pouhých 5 mm, což je méně, než může nabídnout konkurující Dell. Obraz je vyveden téměř do úplných okrajů předního panelu a notebooku to opravdu sluší. Jen škoda toho širokého a prázdného rámečku vespod displeje, do kterého se vešla pouze webkamera. Ten se nám nelíbilo už při představení a naživo působí skutečně jako trn v oku. Za to na klávesnici se poměrně příjemně píše a vedle velkého touchpadu se nám nachází i četečka otisku prstů pro Windows Hello.

Rozměrově má displej 13,9 palců a povedlo se jej dostat do těla 13palcového notebooku. Zdá se, že toto je letošní trend mezi notebooky. V této drobné konstrukci nalezneme nejnovější procesory Intel Core i 7. generace. Ty mohou spolupracovat s až 16 GB RAM a 1TB SSD. To je slušný výkon, především vezmeme-li v potaz tloušťku 14,3 mm. O nabíjení a rychlý přesun dat se nám potom stará USB-C.

Yoga 910 se nám skutečně líbala. Minimálně do té doby, než jsme se dozvěděli ceny jednotlivých konfigurací. Ty totiž startují na přibližně 35 000 Kč, což rozhodně není málo. Notebook se nám sice líbil a bylo skutečně příjemné s ním pracovat, ale startovací cena mu úspěch zkrátka trochu odpírá.

Technické parametry Lenovo Yoga 910 13IKB 80VF001PCK

Kompletní specifikace
Konstrukce323 × 224,5 × 14,3 mm, 1 380 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,9" (3 840 × 2 160 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×2,7 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory2× USB 3.0, 1× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor78 Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
Dostupnostprosinec 2016, ?
Diskuze ke článku
Kamil Kotlář
Kamil Kotlář
Naposledy upraveno: 2. 9. 2016 21:35
Snad o 360 stupňů ne? A skutečně se Vám líbala jo? :D
Derp
Ten pruh pod displejem to je otřesný ... Člověk si asi zvykne, ale za ty prachy by mě to silně iritovalo.
Lukáš
K tomu pruhu pod displejem, on tam v podstatě být musí, právě kvůli těm tenkým zbylým okrajům kdyby byl i ten spodek stejně tenký, tak by byl celý notebook hodně malý a nezbylo by místo pro velký touchpad, nebo by byla menší i klávesnice. nevypadá to dvakrát hezky, ale jak jinak to udělat.
alex
yoga 2 pro, nikdy jsme ve firmě neměli nic poruchovějšího, současný thinkpady stejný, servis lenova otřesnej. takže článek bude asi hezký ale raději přečtu něco od dellu, applu, nakonec i ten acer je vedle lenova držák!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze