Lenovo Miix 510: tablet s duší sportovce (video a galerie)

Po představení řady Yoga jsme se podívali i na jediného nového zástupce řady Miix. Tím je poměrně lákavý Miix 510, který přichází opět s konvertibilní konstrukcí a hlavně bohatými možnostmi konfigurace. Od nejnovějšího procesoru Intel Core i7 až po 8 GB LPDDR4 RAM a 1TB SSD. Podívejte se na naše první dojmy včetně videopohledu.

Nový Miix 510 se chlubí 12,2" Full HD displejem krytým Gorilla Glass. Rovněž se tu dočkáme i oné bohaté výbavy – až 8 GB RAM, maximálně 1TB SSD a dvojice rychlých USB 3.1 typ C. Ty se zaslouží nejen o rychlý přenos dat, ale i rychlé nabíjení. S Miixem se nám prezentovalo i pero pro precizní psaní textu či pouhé podepsání dokumentů.

TIP! Lenovo Miix 510: protivník Surfaců Pro, který má co nabídnout

Lenovo Miix 510 – IFA 2016

Výdrží na baterii už nás však výrobce moc nepotěšil. Konkrétně by měl nový Miix vydržet na jedno nabití pouze cca 7,5 hodin. To určitě není mnoho. Konkurence je v této oblasti většinou daleko napřed. Celkově lze říci, že se nám notebook poměrně líbil, až na zarážející podobu se Surfacem od Microsoftu. Máme tu totiž až nápadně podobně umístěné výdechy ventilace podél horní hrany notebooku, plně nastavitelný stojánek a své místo si zde našlo i již zmiňované pero. Dokonce i kolegové ze zahraničních médií, kteří se s námi dali do řeči, uváděli, že novinka vypadá spíše jako nová varianta Surfacu než Lenovo. Inspirace se zde zkrátka zapírá jen těžko.

My si jej vyzkoušeli sice s poněkud ošklivým držadlem na již zmiňované pero, které sice plnilo svou funkci znamenitě, ale pěknému vzhledu zkrátka nepřidalo. Pero je ovšem opravdu výborný bonus a dostanete jej přímo v prodejním balení. Reaguje na tlak a celkem pohodlně se drží. Jen kalibrace nebyla stále ještě zcela doladěna. I tak však působil Miix 510 skutečně reprezentativním dojmem a určitě bychom se jej nebáli doporučit. Obzvláště pokud se vám vždy líbil Surface, ale nechtěli jste za něj platit tak vysokou částku, případně vám zkrátka překážela jeho nedostupnost v ČR.

Ostudu by vám Nový Miix 510 rozhodně neudělal. Vše je perfektně zpracováno, dostanete k němu užitečné pero, nemusí se stydět ani za svou hardwarovou výbavu a samotný tablet je skutečně radost používat. Otázkou je, zda vám bude toto vše stačit za startovací cenu 19 tisíc korun při minimální konfiguraci.

Technické parametry Lenovo Miix 510

Kompletní specifikace
Konstrukce300 × 205 × 9,9 mm, 900 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,2" (1 920 × 1 200 px)
Chipset, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 8 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: LTE, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostříjen 2016, 20 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze