Lenovo uvádí větší tablety Miix 2, konkurenty Surface 2

2

Lenovo si na letošní veletrh CES připravilo opravdu velké množství zařízení, mezi které patří i nové modely řady Miix 2. Již dříve měl tento čínský výrobce na trhu tablet řady Miix 2 a tím byl 8palcový model, ale nyní byly uvedeny větší verze s 10 a 11palcovým displejem.

Model Miix 2 10 je klasickým tabletem, který obsahuje procesor Intel Atom a 10palcový displej. Procesoru asistují 2 GB operační paměti a tak se jedná o standardní výbavu „Atomového tabletu“. Nestandardní je však rozlišení, které nečiní obvyklých 1280 × 800 nebo 1366 × 768, ale nýbrž 1920 × 1200. Je vidno, že Lenovo se vydalo na stezku zvyšování rozlišení a je tomu dobře, tablety s Windows na tom s rozlišením nebyly nejlépe. V tabletu jsou integrované dva reproduktory JBL.

Počítače si jsou velice podobné

Lépe vybavený Miix 2 11 toho má s menším modelem mnohé společného, vlastně je to zvětšený Miix 2 10 s jiným hardwarem. Na rozdíl od „Atomového“ bratříčka pohání Miix 2 11 výkonnější čipy Intel Core i5. Procesoru může asistovat až 8 GB operační paměti. Taktéž má tento model integrované jedno plnohodnotné USB rovnou v těle počítače, což je velice pohodlné. Displej má stejné rozlišení jako menší model, akorát má o palec větší úhlopříčku.

Tablety lze upevnit do klávesnice, ve které drží pomocí magnetů a jsou tři polohy ve kterých může být tablet připevněn. V klávesnici jsou integrovány reproduktory od JBL, což by mělo zaručovat určitou úroveň kvality. V klávesnici je taktéž integrován plnohodnotný konektor USB, díky kterému připojíte různé periférie. V tabletech bude libovolně i 3G modul a co nevidět se objeví i v ČR. Menší model startuje již na 11 500 Kč a můžete si jej předobjednat. Větší model bude startovat na 699 dolarech, což je v přepočtu 17 040 Kč s DPH.

Zdroje: theverge.com, neowin.net, liliputing.com

Diskuze ke článku
fanda
mate tam chybu, 1366x68 rozliseni neni:))
Helena
Prosím,neví někdo kde stahnout manuál k Lenovo MIIX 2v1 ???????? Díky. progy57@gmail.com

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze