Lenovo představilo nové modely řad IdeaPad Y a Z

2

Inženýři z Lenova nejsou žádní troškaři a na letošní CES si připravili opravdu hodně velké množství zařízení. Mezi ně patří i nové modely řady IdeaPad Y a IdeaPad Z, které disponují i 4K panely, takže jak je vidět, 3D technologii rychle vystřídalo vysoké rozlišení.

Nejdříve začneme řadou Y, do které spadají dvě novinky. Prvním je 14palcový IdeaPad Y40, který má FullHD panel s dotykovou vrstvou a výbavu má shodnou s větším modelem, který nese název IdeaPad Y50. Ten je vybaven 15palcovým displejem, taktéž o rozlišení FullHD, ovšem lze si i vybrat variantu s rozlišením 4K. Výpočetní výkon bude obstarávat procesor Intel řady Core a grafická karta může být od AMD, ale i od NVIDIE, budou na výběr obě varianty. Klávesnice obou modelů je podsvícená.

Nyní se přesouváme k řadě IdeaPad Z, která je výbavou hodně podobná řadě IdeaPad Y a to jak v případě modelu Z40, jenž má 14palcový displej s FullHD rozlišením, tak i u modelu Z50, který do vínku dostal rozlišení až 4K. Ovšem, zatímco řada Y je spíše herního zaměření, tak řada Z je zaměřena více na univerzálnost a je i lehčí. Dá se předpokládat, že v modelech Z40 a Z50 nebude tak výkonný hardware jako v případě modelů Y40 a Y50. Jako úložiště bude sloužit 1TB HDD nebo hybridní SSHD.

Modely IdeaPad Z40 a Z50 mají být dostupné v březnu a dostupnost pro modely IdeaPad Y40 a Y50 je oznámena a květen letošního roku.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Y580
Když si to tak čtu a koukám na ty obrázky připadám si nějak zastarale s mým Y580 :D
Maty
Tak nějak mě přestává bavit čekat :D ... V březnu už asi Z50 nevyjde :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze