Lenovo Tab M9 je 9palcovým tabletem lákajícím na nízkou cenu

2
Lenovo Tab M9 je 9palcovým tabletem lákajícím na nízkou cenu
Fotografie: Lenovo
  • Základní tablet láká na malou tloušťku či stereo reproduktory
  • Nasazen je procesor Helio G80 a až 4GB operační paměť
  • Baterie má vydržet až 13 hodin přehrávání videa

Lenovo představilo přírůstek do segmentu těch opravdu levných tabletů. Tab M9 dokáže nalákat na příjemně velký 9palcový displej s HD rozlišením. Do tenkého těla se dostaly například stereo reproduktory nebo solidní baterie s kapacitou 5 100 mAh. Ta slibuje například přehrávání videí po dobu až 13 hodin. Nabíjení nicméně nijak rychlé nebude, výkon je omezen na 15 W.

O výkon se stará osmijádrový procesor MediaTek Helio G80 a volit bude 3/GB RAM. Výběr bude rovněž v případě interní paměti, a to mezi 32 GB, 64 GB a 128 GB. Naštěstí nebude chybět slot pro paměťové karty. Nepotěší, že výrobce do nového tabletu nasadil přes rok starý systém, musíte tak počítat s Androidem 12.

Konektivita je zajištěna postarší Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 a dostalo se i na GPS. To znamená, že se tablet může hodit například i na cesty za účelem navigace. Ve výbavě jsou i základní fotoaparáty. Na zadní straně jde o 8megapixelový snímač a na čelní straně o 5megapixelovou kamerku, kterou ale spíše než pro selfies využijete pro videohovory.

Lenovo Tab M9

Lenovo Tab M9 bude dostupný ve dvou barevných variantách, a to v šedé a modré. K tabletu si budete moci dokoupit speciální pouzdro, které poslouží i jako stojánek pro lepší konzumaci multimédií. Cena byla stanovena v přepočtu na 4 tisíce korun i s daní, avšak bez specifikace konkrétní paměťové varianty.

Technické parametry Lenovo Tab M9

Kompletní specifikace
Konstrukce215,4 × 136,8 × 8 mm, 344 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9" (1 340 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx, autofocus
ChipsetMediaTek helio G80, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 5.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 11
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
problem je ze tech verzi bude vic a nejen pametovych, jina CPU, jina RAM, Flash... spolecny jmenovatel bude jen to znaceni M9... v nejnizsi konfiguraci je to prvotridni srot 2 / 16GB pameti a super pomaly MTK, naaaadhera. Retro z doby pred 7 lety...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze