3. generace ThinkPadu X1 Tablet od Lenova přináší displej s 3K rozlišením

fotogalerie z veletrhu CES 2018
3. generace ThinkPadu X1 Tablet od Lenova přináší displej s 3K rozlišením
  • Potěší výkon procesoru Intel Core i7 8. generace
  • Na jedno nabití má novinka vydržet až 9,5 hodiny

Doplněno o video

Kromě zajímavého Miixu 630 Lenovo v Las Vegas ukázalo také třetí generaci konvertiblu ThinkPad X1 Tablet. Nový model nadále ctí tradici svých předchůdců a jde o spíše pracovněji zaměřený tablet s připojitelnou klávesnicí. Zásadní inovace proběhla u displeje, který má 13palcovou úhlopříčku a lehce nezvyklé 3K rozlišení. Proto si raději uvedeme, že konkrétně jde o 3 000 × 2 000 pixelů.

Nové Lenovo X1 Tablet naživo v Las Vegas – CES 2018

Velmi se nám zamlouvá klávesnice, která je pohodlná a po připojení umístitelná do dvou různých poloh – buď klasicky na plocho, případně s mírným sklonem. Na klávesnici najdeme též typické prvky pro řadu ThinkPad, tedy červený trackpoint a také levé a pravé tlačítko umístěné těsně nad touchpadem.

Samotná tabletová část má kolem displeje malé rámečky, ale přesto zbylo místo na důležité prvky. Jde například o infračervenou kameru, která zde slouží pro funkci Windows Hello. Po boku se pak nachází i čtečka otisků prstů. Práce s novinkou bude snadná i pro velmi náročné uživatele. Do útrob výrobce zakomponoval procesor Intel Core i7-8650U a v nejvyšší variantě až 16GB operační paměť. Dostatek místa bude i pro vaše data, sáhnout budete moci až po 1TB SSD. Prostředí zajišťuje systém Windows 10 Pro.

Konektorová výbava je zajištěna dvojicí USB-C konektorů, což je pro tablet vcelku typické. Nabízí se samozřejmě port pro připojení ethernet kabelu a kombinovaný konektor pro mikrofon a sluchátka. Tabletu nechybí ani fotoaparáty, na zadní straně jde o 8megapixelový snímač, na čelní straně je připravena kamerka se 2 megapixely. Za zmínku rozhodně stojí, že na zadní straně můžete spatřit i svítící logo řady ThinkPad. K tabletu lze také připnout praktické dotykové pero, které dále rozšiřuje možnosti využití. Pro pracovní účely je klíčová také výdrž a Lenovo slibuje až 9,5 hodiny na jedno nabití. V praxi tudíž odhadujeme reálnou výdrž někde kolem 7 hodin, což je velice slušné.

Nová generace ThinkPadu X1 Tablet na nás zanechává velmi dobrý dojem. Je kvalitně zpracovaná a také výkonná. Jde o zajímavou alternativu k Transformerům Pro či řadě Surface od Microsoftu. Cenově se má novinka od Lenova pohybovat kolem 1 200 dolarů, což je přibližně 28 tisíc korun.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet (3. generace)

Konstrukce304 × 225,6 × 8,9 mm, 890 g, konstrukce: s odnímatelným displejem
DisplejTFT IPS, 13" (3 000 × 2 000 px)
ProcesorIntel Core i7 8650U, 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 GB (SSD)
akumulátorLi-Pol (42 Wh)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze