Lenovo představilo vlastní VR headset pro PC

2

První z připravovaných headsetů pro virtuální realitu na platformě Windows Holographic představilo Lenovo. Zaujme především pohodlným designem a dostupnou cenovkou.

Lenovo VR

Microsoft ve spolupráci s dalšími výrobci pracuje na dostupných headsetech pro virtuální a rozšířenou realitu na Windows. První takové zařízení právě představilo Lenovo a několik novinářů skutečně mělo možnost ho vyzkoušet. Bohužel bez zapnutí. Stylem usazení na hlavě se nejvíce podobá PlayStation VR a hle prvních reakcí je pohodlný.

TIP: Microsoft přinese virtuální realitu s cenou pod 10 tisíc korun

Headset využívá dvojici OLED displejů s rozlišením 1 440 × 1 440 pixelů, což je více než v případě Oculus Rift nebo HTC Vive. Pro zachycení pohybu pak není potřeba žádná externí kamera, zařízení si totiž vystačí samo s vlastními dvěma kamerami. Zatím bohužel nemůžeme říci, jak spolehlivě tento systém funguje. Lenovo rovněž neplánuje prodávat vlastní pohybové ovladače, ale díky jednotné platformě Windows Holographic budou moci uživatelé využít dostupného příslušenství jiných výrobců.

Datum vydání je blíže nespecifikován na „později tento rok“ a cena se má pohybovat mezi 9,5 a 13 tisíci korun.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
Var-G
To je dobrá cena, ale raději počkám tak 3-4 roky až bude kvalita displeje na lepší úrovni a až neuvidím tak velké pixely.
Xwert Is
Xwert Is
Niekde som čítal že ideál by bol 4K na jedno oko teda 2 x 4K. Nuž na toto si budeme ešte musieť pár rokov počkať až výkon PC dosiahne takej úrovne pretože dnešné PC by to síce zvládli ale len mizivé percento tých najvýkonnejších a keďže oni potrebujú čo najviac zákazníkov treba počkať až to zvládne priemerné PC tj. s cenovkou okolo 1000 €.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze