Lenovo představilo prémiovou Yogu 920. Tady jsou naše dojmy

Lenovo představilo prémiovou Yogu 920. Tady jsou naše dojmy
  • Lenovo na dnešní konferenci představilo nástupce povedené Yogy 910
  • Yoga 920 přináší 13,9palcový displej s až UHD rozlišením a podporou pera Active Pen 2
  • Novinky se odehrály především uvnitř, výkonnější je procesor a dostalo se i na softwarová vylepšení

Lenovo dnes představilo nástupce vrcholného modelu z řady Yoga, model 920. Řada „9xx“ je obecně vnímána jako prémiová. Konvertibilní konstrukce navíc usnadňuje používání hned v několika režimech.

Na první pohled byste hledali rozdíly oproti modelu Yoga 910 jen velmi těžko. I nová Yoga nabídne extrémně tenkou celokovovou konstrukci (13,95 mm) se zajímavě zpracovaným otočným kloubem, displej s tenkými rámečky, tedy alespoň ve třech směrech (pod displejem stále zůstává poměrně silný pruh, který by Lenovo částečně eliminovat mohlo, důkazem budiž XPS od Dellu), a podobné rozložení prvků. Displej nabídne úhlopříčku 13,9 palců a rozlišení až UHD, tedy 3 840 × 2 160 pixelů, základní variantu však půjde pořídit i s Full HD panelem. Displej lze nově ovládat také stylusem Active Pen 2, jenž rozpozná více než 4 tisíce úrovní přítlaku a k dispozici bude jako doplňkové příslušenství.

Novince nechybí čtečka otisků prstů, která se nachází pod klávesnicí. Jak už víme od Yogy 910, čtečka je bezproblémová, prst zaznamená většinou hned na první pokus a odemknutí systému je otázkou zhruba vteřiny.

Když už jsme zmínili klávesnici, ta je stále po vzoru řady Yoga nestandardně rozložená, co však potěší (a majitelé Yogy 910 dobře ví, o čem mluvíme) je opětovné prodloužení klávesy Shift. Prodloužení ustoupily směrové šipky, které teď připomínají rozložení na klávesnici od Applu. Zdvih kláves je však standardní, tedy alespoň ve srovnání s „motýlím“ mechanismem na nových MacBoocích.

Lenovo Yoga 920

Jak už jsme zmínili, hlavní novinky se skrývají uvnitř. Yoga 920 je osazena procesorem Intel Core 8. generace, dopřát si můžete i7 a až 16 GB RAM (existovat budou i varianty s 8 a 12 GB RAM). A to už je slušná porce i na pokročilou práci na cestách, kde zase oceníte výdrž baterie až 15,5 hodiny (Full HD verze). Při náročnějším používání však pochopitelně očekávejte slabší výdrž, 11 hodin by však mělo být samozřejmostí, což je mimochodem maximum pro modely s UHD zobrazovačem. Oceníte také příjemnou hmotnost 1,37 kilogramů a tloušťku necelých 14 mm, což je dokonce ještě méně, než u Yogy 910. Nechybí ani vstup pro sluchátka. Yoga je osazena také dvěma Thunderbolt 3 porty a jedním standardním USB 3.0. Lenovo se nenechalo zahanbit ani co se zvukového výstupu týká, přítomnost profilu Dolby Atmos je již víceméně standardem, potěší však reproduktory JBL.

Z dalších novinek musíme vyzdvihnout mikrofony Far-Field. Díky nim Yoga umožní ovládat poznámky skrze Cortanu ze vzdálenosti až 4 metrů. Využijete je například tehdy, kdy již opustíte pracovní stůl, přesto však potřebujete poznamenat důležitou událost. Bohužel se bez angličtiny (nebo jiného podporovaného jazyka) neobejdete. Cortanu je dokonce možno ovládat i když je počítač v režimu spánku.

Yoga dorazí na trh v září ve třech barevných variantách – decentnější stříbrné, exkluzivně vyhlížející bronzové a tmavě hnědé za cenu 1 599 euro, tedy 42 tisíc korun. Pokud oceníte jedinečné ztvárnění, pak vězte, že Yoga 920 bude existovat i ve speciálním návrhu „Vibes of Elegance“ od studenta designu Louise Aymonoda. Tato verze vyjde na 1 799 euro, tedy 47 tisíc korun a do prodeje v USA vkročí v říjnu. K dispozici budou i další speciální verze – konkrétně spjaté se ságou Star Wars za cenu 1 899 euro, tedy téměř 50 tisíc korun. Vybrat si budete moci verzi s bílým víkem pro světlou stranu síly a černou verzi pro temnou stranu síly.

Technické parametry Lenovo Yoga 920

Kompletní specifikace
Konstrukce323 × 224,5 × 14,3 mm, 1 380 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,9" (3 840 × 2 160 px)
ChipsetIntel Core i7 8650U, CPU: 4×4 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: ne
Konektory3× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Home
Akumulátor70 Wh, udávaná výdrž: 11 hodin
Dostupnostříjen 2017, 49 899 Kč

Zdroj: blog.lenovo.com