Nová Motorola Moto X4 představena a my jsme ji rovnou vyzkoušeli

Nová Motorola Moto X4 představena a my jsme ji rovnou vyzkoušeli
  • Lenovo představilo nového zástupce střední třídy, Motorolu Moto X4
  • Nabízí 5,2palcový displej, procesor Snapdragon 630 či duální fotoaparát
  • Vhod přijde i zvýšená odolnost
  • Na českém trhu se objeví v září za zhruba 10,5 tisíce korun
  • Telefon jsme přímo v Berlíně rovnou vyzkoušeli a zde jsou naše dojmy

Motorola Moto X4 – IFA 2017

Čtvrteční večer si pro sebe v Berlíně rezervovalo čínské Lenovo, které prezentovalo své novinky. Mezi nimi se nachází i zbrusu nová Motorola Moto X4. Ano, Motorola. Lenovo se rozhodlo, že u telefonů začne opět využívat klasický název původem americké společnosti. Novinka se bude řadit do střední třídy a současně hrát i na city, neboť design se skutečně povedl. Kovový rám je kombinovaný se skleněnou čelní a zadní stranou, která je ve svých krajích mírně zaoblena. O ochranu se vždy stará sklíčko Gorilla Glass. Zejména stříbrná verze je zajímavá a přiměřeně výrazná. Potěší také voděodolnost IP68. Telefon je také příjemně tenký, avšak vše se podepsalo na modulu fotoaparátu, který vystupuje nad okolní povrch.

Motorola Moto X4

Fotoaparát by nicméně mohl být velmi nadějný. Jedná se o duální modul s dvěma čočkami, 12 + 8 megapixelů s technologií Autofocus Pixel pro rychlejší ostření. Druhá kamerka má navíc velmi široký záběr 120 stupňů. Čelní fotoaparát s 16 Mpx pak bude připraven pro dokonalé selfies, neboť má speciální panorama režim pro zachycení prostředí kolem vás. Poradí si dobře i s fotografiemi za zhoršených světelných podmínek, kdy se přepne do 4Mpx módu.

Displej telefonu narostl na 5,2palcovou úhlopříčku a disponuje Full HD rozlišením. Zobrazovač je naživo skutečně povedený, má výrazné barvy a výborné pozorovací úhly, to je již ale v této třídě standardem. Pod displejem se nachází čtečka otisků prstů, která však neslouží jako hardwarové tlačítko. Prostředí zajistí operační systém Android 7.1 Nougat a Moto X4 bude vybavena také asistentem Amazon Alexa. Zajímavostí, která se pojí s Bluetooth, je možnost připojit souběžně až 4 audio zařízení.

Motorola Moto X4

Výkon telefonu dodá procesor Snapdragon 630 a 4GB operační paměť. Dostatek místa budete mít i pro data, neboť se novinka chlubí 64GB interní pamětí. Solidní by mohla být výdrž, neboť je v těle baterie s kapacitou 3 000 mAh a podporou rychlého nabíjení.

Motorola Moto X4 se začne prodávat v září a cena se bude pohybovat kolem 10,5 tisíc korun.

Technické parametry Motorola Moto X4

Kompletní specifikace
Konstrukce148,4 × 73,4 × 8 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 630, CPU: 8×2,2 GHz, GPU: Adreno 508
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2017, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
Kensi M. Blye
Kensi M. Blye
Sice čtečka otisků neslouží jako hardwarové tlačítko, ale můžeš přes něj alespoň ovládat systém a vypnout tlačítka na displeji
David
Dobrý den , chtěl bych se zeptat . Bude mít Moto X4 3gb ram nebo 4? To samé platí i u úložišti 32 nebo 64. Na každé stránce totiž uvádějí jinčí údaje.
Standa
Každý český recenzent neví jak nastavit tlačítko pod displejem a skoro všichni v zahraničí to ví:D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze