Lenovo Moto Z Force: modularita s nadprůměrnou kapacitou baterie

39

Na své velké tiskové konferenci Tech World představilo Lenovo mimo jiné dvojici modulárních smartphonů. Vyšším z nich je Moto Z Force, který se mimo jiné může pochlubit 5,5palcovým Quad HD displejem s nerozbitnou vrstvou Motorola Shattershield, Snapdragonem 820, 4 GB RAM nebo 21megapixelovým zadním fotoaparátem.

Proti nižšímu Moto Z nenabízí Moto Z Force příliš rozdílů. Design v podobě tenké placky s vystupujícím zadním fotoaparátem a voduodpuzujícím povlakem je totožný. Moto Z Force však trochu přibral v pase. Jeho tloušťka se zvýšila z 5,19 mm Moto Z na stále ještě tenkých 6,99 mm. Na šířku pak Moto Z Force má 155,9 mm a na šířku 75,8 mm. Ručička hmotnosti se zastavila na solidních 163 gramech.

Lenovo Moto Z Force

TIP: Lenovo odhalilo Moto Z, extrémně tenký modulární smartphone

Přední straně telefonu dominuje shodný 5,5palcový AMOLED displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů (Quad HD), což nám dává nadprůměrnou jemnost 535 PPI. Ani se skutečně ostřížím zrakem nemáte šanci odhalit nějaký hrubší rastr nebo jednotlivé pixely. Displej dostal u Moto Z Force odolné sklo ShatterShield, o kterém výrobce tvrdí, že je skutečně nerozbitné.

Lenovo Moto Z Force

Pokud se podíváme pod kapotu, najdeme i zde Snapdragon 820 taktovaný na 2,2 GHz, kterému sekundují 4 GB RAM, takže telefon má dostatek výkonu i na ty nejnáročnější aplikace a hry. Ty si můžete uložit do vnitřní paměti s kapacitou 32 GB nebo 64 GB. Pokud by vám to nestačilo, je zde i slot pro microSD karty, které jsou podporovány až do kapacity 2 TB.

Lenovo Moto Z Force

TIP: Lenovo Phab2 Pro: vítejte v rozšířené realitě

Další změnu představuje zadní fotoaparát, který dostal vyšší rozlišení 21 Mpx. V jeho výbavě nechybí optická stabilizace, laserový autofokus, autofokus s fázovou detekcí nebo dual LED. Objektiv fotoaparátu má i velice dobrou světelnost f/1,8. Nahrávat můžete video ve Full HD s 60 sn./s. nebo 4K s polovičním počtem snímků za sekundu. Přední fotoaparát má pak rozlišení 5 Mpx. Další výbava je shodná, včetně absence 3,5 mm jacku. Součástí balení však bude i sluchátkový adaptér do USB-C. Lenovo Moto Z Force přijde rovněž s Androidem 6.0.1 Marshmallow.

Nacvakávací kryty přidají nové funkce

Tím největším lákadlem pro Moto Z Force jsou, stejně jako u Moto Z, přídavné nacvakávací kryty MotoMods, se kterými telefon komunikuje prostřednictvím řady pinů na zádech. Kryty přidávají telefonu další funkce. Mezi MotoMods, které Lenovo ukázalo na tiskové konferenci, zaujme InstaShare Projector, který má zabudovaný projektor s vlastní baterií na hodinu promítání. Další JBL SoundBoost pak výrazně zesílí zvuk z reproduktoru. Power Pack naopak přidává až 22 hodin běhu na baterii.

Lenovo však pracuje na dalších MotoMods a do září, kdy se mají obě novinky a MotoMods dostat na globální trhy, se zřejmě jejich počet ještě zvýší. O tom, že to Lenovo s MotoMods myslí vážně, svědčí i fakt, že aby podpořilo dobré nápady, vyhlásilo soutěž o nejlepší prototypy MotoMods. Autor nejlepšího získá milion dolarů.

Technické parametry Lenovo Moto Z Force

Kompletní specifikace
Konstrukce155,9 × 75,8 × 7 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8994, , GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2016, ?

Zdroje: motorola.com, engadget.com, androidcentral.com, motorola-blog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Absolon Novak
Absolon Novak
Speciální post pro Xzejta šušní si tuhle pěknou romku (čti cikorku) alespoň se v tmavém tématu zvýší výdrž na baterii a budeš to mít hezčí s batmanem. :P

http://forum.xda-developers.com/s7-edge/how-to/batman-injustice-theme-preinstalled-t3391527
Standa
Tak tohle vypadá velice hezky a sem zvědav na dostupnost a cenu u nás. A teda na recenzi. Protože v podání Lenova se fakt bojim kvality fotografií. Ale pokud to bude slušně fotit, bude můj:-D
Milan Kutaj
Milan Kutaj
3500 mAh a nadpriemer? Maximálne tak vzhľadom na ten podpriemer v podobe Moto Z bez "Force". A absencia 3,5mm jacka ... stupidita najhrubšieho zrna!
Pepan
Lighting konektor je na dvě věci...
Zatímco u USB kabelu jsem vylomený konektor viděl sporadicky a kabely vydrží celou věčnost, lightning kabel je za 500 spotřební zboží na par měsíců a konektory jsou na tom taky hůř než USB.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze