Lenovo má nové tablety Tab M7 a M8. Výbavou ale neoslní

3
Lenovo má nové tablety Tab M7 a M8. Výbavou ale neoslní
  • Oba tablety patří do kategorie klasických se 7palcovým, respektive 8palcovým displejem
  • Nepotěší velmi slabý hardware začínající pouze na 1GB operační paměti

Lenovo Tab M8

Jako první si představíme vybavenější novinku zvanou Lenovo Tab M8. Jak název naznačuje, chlubí se 8palcovým displejem s HD, ale i Full HD rozlišením, záleží, jakou verzi si zvolíte. Pod kapotou je procesor Helio A22 s 3GB RAM a 32GB úložištěm. Slabší verze si však vystačí jen s 2GB RAM a 16GB interní pamětí. V případě fotoaparátů je na zadní straně 5megapixelový snímač, na čelní straně pak 2megapixelový.

Lenovo Tab M8
Lenovo Tab M8

Systém obstarává Android 9.0 Pie a o přísun energie se stará baterie s kapacitou 5 000 mAh. Dle výrobce tablet vydrží 12 hodin při sledování videa a 18 hodin při prohlížení webových stránek. Základní cena činí 154 dolarů za HD verzi, tedy něco málo přes 4 tisíce korun. Budete-li chtít Full HD displej, připravte si 175 dolarů, tedy takřka 5 tisíc korun s daní.

Lenovo Tab M7

Vznik druhé novinky bude pro mnohé jistě záhadou. V prvé řadě jde o malý tablet mající 7palcový displej s velice nízkým rozlišením 1 024 × 600 pixelů. Ještě smutnější pohled je na hardwarovou výbavu. Nasazen je nijak výkonný procesor MediaTek MT8321, případně MediaTek MT8765B u LTE verze. Oba se pojí s 2GB operační pamětí a 32 GB interní paměti. Základní verze však bude mít jen 16GB úložiště a 1 GB RAM. Ano, nový tablet z roku 2019 má podobně výkonný hardware jako zhruba pět let staré kousky.

Lenovo Tab M7
Lenovo Tab M7

Prostředí bude mít pod palcem Android 9.0 Pie v odlehčené GO edici, který částečně ulevuje slabšímu hardwaru. Na zadní i čelní straně jsou 2megapixelové fotoaparáty. Baterie má velmi slabou kapacitu, pouze 3 450 mAh. Tablet Lenovo Tab M7 se bude prodávat za 109 dolarů, tedy zhruba za 3 tisíce korun s daní.

Diskuze ke článku
kokotoska
anóóó zvrhlost dokonana... nejpomalejsi cpu planety zadupe do zeme extra mala RAMka. Vivat lenovu !!! od nich ani howno... i v indii by jim tohle hodily na hlavu a pravem, protoze xiaomi Tab jsou uplne nekde jinde vybavou i cenou.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
A čemu se pak má člověk divit. Proč by si někdo kupoval tablet za 5000 Kč s hardwarem, jaký má telefon za 2000 Kč.
Klavdiya Brodovich
Klavdiya Brodovich
http://MooXi.net - skvělý projekt pro dospělé, kteří chtějí najít sexuálního partnera

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze