Květnová aktualizace Pixelům 6 a 7 pořádně zavařila, Google pracuje na nápravě

Květnová aktualizace Pixelům 6 a 7 pořádně zavařila, Google pracuje na nápravě
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Stovky uživatelů měly problémy s krátkou výdrží a zahříváním
  • Potíže údajně způsobila přímo aplikace Google

Smartphony Pixel jsou ve světě mobilních telefonů známé pro svou softwarovou podporu, ačkoliv třeba na Samsung, který rovněž využívá Android, paradoxně stále ztrácí. Bohužel si ale také vysloužily pověst telefonů, které tu a tam sužují různé softwarové chyby. A jedna z nich se pojí i s nejnovější květnovou aktualizací.

Uživatelé Pixelů řad 6 a 7 zaznamenali po květnové aktualizaci problémy s přehříváním a velmi rychlým vybíjením baterie. V některých případech se výdrž baterie snížila dokonce na polovinu, přičemž samotné zařízení mělo být velmi horké na dotyk a nedalo se používat. Na problémy zklamaní uživatelé upozornili již 6. května na fóru support.google.com, ovšem stížností je takřka plný internet a spoustu ukázek najdeme také na Twitteru či jiných sítích, jako je třeba Reddit.



Ačkoliv si na problém stěžují minimálně stovky majitelů, neznamená to, že přehřívající se Pixely s krátkou výdrží baterie musí trápit všechny. Uživatelé Pixelů řad 6 a 7 nám mohou do komentářů napsat, zda nějaké problémy po květnové aktualizaci zaznamenali.

Google mezitím pracuje na opravě, přičemž byla podle všeho důvodem aplikace Google. Vývojáři již vydávají „fix“, který má vše vrátit do pořádku, aniž by uživatelé museli aplikaci manuálně aktualizovat či se o cokoliv starat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze