Pixel 7a k nám dorazí koncem května. Cena bude dle očekávání vyšší

6
Pixel 7a k nám dorazí koncem května. Cena bude dle očekávání vyšší
Fotografie: Google
  • Obchod Alza.cz plánuje naskladnění od 24. května
  • Cena je stanovena na 13 499 Kč

Článek aktualizován, dostupnost většiny barevných variant bude již od konce května.

Google minulý týden představil řadu novinek, mezi kterými figuroval také Pixel 7a. Jde o zástupce vyšší střední třídy, který výbavou uspokojí většinu náročnějších uživatelů. Nasazen je 6,1" OLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí nebo procesor Tensor G2. Hlavní fotoaparát s 64 Mpx má optickou stabilizaci obrazu a sekunduje mu 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv. Zamrzet může především jen 128GB úložiště.

Google Pixel 7a

V další výbavě se můžete spolehnout na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu dle IP67. Příjemným překvapením je i podpora bezdrátového nabíjení, které prozatím ani v této třídě není běžnou součástí výbavy.


I letos nadále platí, že se u nás produkty Googlu oficiálně neprodávají, což znamená, že pokud nechcete nakupovat v zahraničí, musíte počkat, až dojde k zahájení přeprodeje u některých českých obchodů. Jedním takovým je Alza.cz, který již Pixel 7a zalistoval. Dle současných informací dojde k naskladnění 24. května, a to tří barevných variant. Vybírat budete moci z černé, modré a bílé. Růžová verze by se měla objevit o měsíc později. Cena je stanovena na 13 499 Kč, což je nepatrně více, než za kolik se novinka prodává například v Německu přímo skrze obchod Googlu.

Google Pixel 7a

Rozměry152 × 72,9 × 9 mm, 193 g
DisplejOLED, 6,1" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx
ProcesorGoogle Tensor G2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 385 mAh, doba nabíjení: 1:45 hodin
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
To není hrozné..
Tomus
Tomus
V únoru se mluvilo o tom že by mohlo dojít ke spolupráci Google a Vodafone, tak jsem tajně očekával že by se to mohlo týkat i české pobočky, ale od té doby jsem o tom žádnou další zprávu nezachytil, škoda.
Jinak na německém Amazonu se dá koupit za o něco levnější cenu rovnou Pixel 7, takže kupovat Pixely u českých přeprodejců se příliš nevyplatí.
Vojtěch Špacír
Vojtěch Špacír
Objednal jsem na německém Amazonu, cena 12k plus sluchátka jako bonus.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze