Kuriózní skládačka od Motoroly se vám obtočí kolem zápěstí

Včetně videa
1
Kuriózní skládačka od Motoroly se vám obtočí kolem zápěstí
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná se o zajímavý hybrid mezi smartphonem a chytrými hodinkami
  • V telefonu je více než 10 baterií a v rozevřeném stavu má uhlopříčka 6,9"

Během veletrhu MWC 2024 nejčastěji slýcháme o různém využití a všeobecné aplikaci AI, potěšilo nás tak, že Motorola nezapomněla ani na představení skutečně netradičního „poctivého“ hardwaru. V tomto případě se sice jedná pouze o bezejmenný koncept, který je však možná o to zajímavější a dává nám možnost nahlédnout do eventuální budoucnosti mobilních telefonů.

Nezvyklý ohebný koncept od Motoroly si vás obtočí kolem zápěstí

Ohebný displej a přehršel baterií

Ohebné telefony jsou v poslední době považovány za budoucí směr v oblasti telefonů, diskutuje se však také o zastoupení funkce moderních smartphonů chytrými brýlemi i speciálními čipy implantovanými přímo do těla. Motorola má však na vývoj podoby smartphonů svůj vlastní pohled, který aplikovala u nejnovějšího bezejmenného konceptu.

Ten jsme si mohli naživo prohlédnout a jedná se o skutečně zajímavý hybrid mezi smartphonem a chytrými hodinkami. Celé zařízení už na první pohled zaujme textilními zády, na nichž sice nenajdeme fotoaparát, pro který zde již zkrátka nebylo místo, zato zde však můžeme spatřit „válečky“, které napomáhají ohybu celého produktu. Displej se tak ohýbá směrem ven, nikoliv dovnitř a díky schopnosti jej poměrně výrazně ohnout, jej lze téměř obtočit kolem zápěstí. Pro bezpečné držení na zápěstí je každopádně zapotřebí ještě nasadit druhý řemínek, který se magneticky přichytí k zařízení a poté má uživatel telefon na ruce.

Vzhledem ke konstrukci je unikátní také řešení baterií, kterých je v telefonu více než 10. V podstatě jsou součástí ohebné konstrukce, neboť mají tvar menších válečků. Výrobce již neuvádí, jakou kapacitu se mu povedlo do zařízení vměstnat, stejně jako to, jak výkonné nabíjení tento koncept podporuje. Víme však, že na čelní straně se nachází selfie kamerka, která je zároveň jediným fotoaparátem telefonu.

Ohebný displej v plně rozevřeném stavu nabídne uhlopříčku 6,9" a má logicky poměrně podlouhlý poměr stran. V zavřeném stavu se pak uhlopříčka zmenší na 4,6", nicméně používání systému by tím nemělo být jakkoliv ovlivněno. Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o koncept, není příliš pravděpodobné, že bychom se podobného produktu jen tak brzy dočkali. Poznatky z výroby tohoto konceptu se však mohou objevit u jiného zařízení, které Motorola v budoucnu představí. Jedná se každopádně o zajímavou ukázku toho, čeho je s ohebnými displeji možné dosáhnout. Do komentářů nám můžete napsat, jak se vám tento koncept zamlouvá.