Kterých rozdílů v designu Galaxy S23 a S22 jste si rozhodně nevšimli?

Fotogalerie
9
Kterých rozdílů v designu Galaxy S23 a S22 jste si rozhodně nevšimli?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kromě fotomodulu vypadají na první pohled oba modely identicky
  • Odlišností však na těle smartphonů najdeme více

Mezigeneračně přináší Galaxy S23 oproti předchůdci hned několik změn. Kromě zcela nového selfie snímače se jedná především o pro Samsung exkluzivně upravený procesor Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy od Qualcommu, ale také vítané navýšení kapacity baterie o 200 mAh při zachování hmotnosti a rozměrů. V oblasti designu je pak na první pohled patrná především proměna zad, odkud zmizel vystouplý fotomodul napojený na horní stranu a levý bok. Po vzoru loňského Galaxy S22 Ultra, který s tímto vzhledem přišel jako první, je nově i zde pouze trojice objektivů schovaných za sklíčkem Gorilla Glass 3. Došlo však z konstrukčního a designového hlediska ještě k nějakým dalším (na první pohled ne příliš viditelným) změnám?

Kromě toho, že byly zřejmě mírně přeuspořádány vnitřní komponenty, a to právě kvůli nasazení nového čipsetu, o 200 mAh větší baterie, ale také o 30 % větší chladící plochy, se změnily i některé věci „na povrchu“. Při detailním srovnání (viz fotogalerie) si tak můžeme všimnout odlišného uspořádání anténních předělů, kterých najdeme u každého modelu celkem 6, ovšem na mírně jiných místech.

Kromě umístění anténních předělů se mírně změnily i ovládací prvky. Velikost tlačítek i jejich tvar zůstal zachován, posunula se však mírně nahoru. Na pohodlnost používání to naštěstí nemá žádný vliv. Navzdory environmentálnímu balení s papírovou fólií na displeji i zádech si lze všimnout přítomnosti plastových fólií nalepených na rámeček, které si však většina uživatelů okamžitě po vybalení odlepí.

Zřejmě největší změnu (krom fotomodulu) představuje přítomnost druhého mikrofonu na spodní straně, který u Galaxy S22 scházel. Celkem tak nabídne Galaxy S23 (včetně dalších modelů této řady) tři mikrofony a samozřejmě neschází ani slot pro SIM, který je u obou modelů zaměnitelný. Kromě výše uvedeného pak patří mezi změny také přítomnost nového ochranného skla Gorilla Glass Victus 2, ochrana IP68 zůstává již standardem. Samsung je naštěstí věrný i matné povrchové úpravě zad.

V oblasti displeje pak nedošlo ke změně uhlopříčky či umístění horního reproduktoru v tenkém výřezu mezi obrazovkou a vrchním rámem (rám je stále ze slitiny odolného hliníku). Také samotné rámečky kolem displeje se jeví stejně velké, podobně jako i velikost průstřelu pro selfie kamerku. Mezigeneračně lepší by pak měla být maximální svítivost až 1 750 nitů (ta se automaticky aktivuje v případě potřeby, manuálně ji vynutit nelze). Z dalších designových změn se sluší říct, že jsou na českém trhu dostupné čtyři barvy (zelená, černá, krémově bílá a fialová) a na fotografiích si můžete prohlédnout mezigenerační změnu zeleného odstínu.

Samsung Galaxy S23+ 512+8 GB

Rozměry157,8 × 76,2 × 7,6 mm, 196 g
DisplejAMOLED, 6,6" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 700 mAh

Samsung Galaxy S22 256+8 GB

Rozměry146 × 70,6 × 7,6 mm, 168 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2200,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 700 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vinduška
Martin Vinduška
A přitom úplně stačilo napsat "S22 Snapdragon Edition s tlustějšími rámečky".
Michal Novotný
Michal Novotný
Že se u takto drahé vlajkové lodi poměrně výrazně zvětšily rámečky, je dost trapné. Neměřil jsem to, jen jsem měl vedle sebe S22+ a S23+, bohužel, za mě ostuda. Viditelné na první pohled. A ještě horší je, jak to všichni novináři "odmlčeli".

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze