Krüger&Matz z MWC: telefon, náramek nebo nový Hi-Fi systém

2

Jak už jsme vás několikrát informovali, veletrh MWC 2015 nebyl jen o velkých a zvučných značkách. Na své si přišlo i mnoho malých (často čínských) výrobců se stánky odpovídající velikosti. Jedním z menších stánků patřil také Krüger&Matz, kam jsme poslední den veletrhu zavítali. Podívejte se, jak to na takovém stánku vypadá a co vše nabízí.

Krüger&Matz měl hned v popředí, hned vedle autorádií a Hi-Fi systému, i trojici produktů, které si pro Barcelonu připravil. Jednalo se o levný telefon, chytré hodinky a náramek. Podívejme se na samotné produkty i na zbytek stánku.

Telefon od Krüger&Matz nese označení DRVE 2.1. Jedná se o kompaktní 4,5pacový model, který se pyšní především cenou – 4 100 Kč. Za tyto peníze toho ale příliš nenabídne. Levná plastová konstrukce se základním 4jádrovým procesorem, 1 GB RAM a pouze 4 GB ROM. Nepotěší také Bluetooth 3.0, v dnešní dobře je úsporná verze 4.0 a vyšší téměř nutností. Telefon je skutečně určen pro nejméně náročné zákazníky a například na levnější Motorolu Moto E výrazně ztrácí.

Krüger&Matz DRVE 2.1

Technické parametry Krüger&Matz DRVE 2.1

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 4 100 Kč

Na stánku se nacházely také chytré hodinky a náramek. Hodinky mají spolupracovat s Androidem a iOS. Jejich cena má být 2 200 Kč a postaveny jsou na Linuxu. Právě i ony využívají Bluetooth 4.0 a s výše zmíněným modelem je nespojíte. Hodinky nejsou designovým skvostem, ale 1,6palcový displej s rozlišením 240 × 240 pixelů, odolnost IP67 a především nízká cena zřejmě dokážou některé zákazníky přesvědčit. Pokud by i hodinky byly příliš drahé, lze si koupit za necelých 1 400 Kč stylový náramek monitorující vaši denní aktivitu (kroky, spánek, spálené kalorie).

Problémem řady menších stánků je nejen nedostatek informací, ale také samotná komunikace a i znalost produktu. Návštěvníky často přivítá i prototyp, který není použitelný. Ostatně Krüger&Matz s další audio technikou a telefony s Windows Phone tomu byl jasným důkazem. I přesto lze občas u malých výrobců narazit na zajímavý produkt.

Diskuze ke článku
jarda
No, snazi se, ale cinskou masinerii nezastavi. Bral bych telefon s obema systemy. Android i Windows v jednom, stacilo by vypnout telefon, zapnout a vybrat si system. Aspon s 3gb pameti.Jednou to treba prijde.
pussyfer
co by ste chceli od poliakov?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze